Kovulan Sunucu Dünya Basınında

Kovulan Sunucu Dünya Basınında

GÖRÜŞLERİNİ ZORLA KABUL ETTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Dekolte tartışması dünya basınında
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in yarışma programı sunan Gözde Kansu’nun kostümünü fazla açık bularak Kansu’nun işine son verilmesi ile devam eden tartışma dünya basınında da yer buldu. 
 
Gonca YAĞCI-LONDRA 
 
İngiliz Daily Mail gazetesi, AKP’li Çelik’in bir televizyon programında derin dekolteli elbise giyen sunucuyu eleştirmesinin ardından sunucunun işine son verildiğini yazdı.
Gazete, Çelik’in Kansu’yu isim vermeden kostümünü ‘aşırı’ olarak nitelendirdiğini, programın yapımcısının ise sunucunun yoğun programı nedeniyle gelecek haftaki bölümde yer alamayacağını bildirdiğini daha sonra da Kansu’nun işine son verildiğini açıkladığını aktardı.
İsrail’de yayınlanan Jerusalem Post gazetesi de Kansu'nun AK Partili siyasetçinin eleştirisinin ardından işine son verildiğini belirterek ‘İslami AKP Partisi 2002 genel seçimlerinde iktidara geldiğinden bu yana Türkiye’yi İslamlaştırmak için yavaş yavaş çalışıyor. Ancak parti şu anda iktidarda daha sağlam ve  sert’ ifadelerini kullandı. görüşlerini halk üzerinde zorla kabul ettirmekte

KABUL EDİLEMEZ YAZDI

Huffington Post gazetesi ise popüler TV sunucusu Gözde Kansu’nun AK Partili Çelik’in elbisesine getirdiği eleştiriden sonra yapımcı şirket tarafından işine son verildiğini belirtti.
Hüseyin Çelik’in sunucunun adını vermeden kıyafetini ‘kabul edilemez’ yorumunu aktaran gazete ayrıca Çelik’in Kansu’nun kıyafetini ‘aşırı’ olarak nitelendirdiğini yazdı.

GÖZDE KANSU İLK KEZ AÇIKLAMA YAPTI

Dekolte giydiği için >Çelik tarafından eleştirdikten sonra işinden kovulan sunucu Gözde Kansu ise Ayşe Arman ile röportaj yaptı. Olay kıyafeti Ayşe Arman giydi ve konu hakkında ayrıntıları konuştular. Gözde Kansu yapımcıların Çelik'in eleştirisi ardından işine son verdiklerini ardında "perfonmansını beğenmedik" açıklaması yaptıklarını eleştirerek, Arman'a şu açıklamayı yaptı.

 
İNSAN AÇIK AÇIK SÖYLER
 
Profesyonel bir iş yapıyoruz. Çocuk muyuz biz, açık açık söylersin değil mi ama? Pazartesi menajerimi aramışlar, kanalın genel müdürü Adem Bey,programın başındaki performansımı fazla hareketli bulmuş. Ama sonra"Olur" demiş. İşte onlar toplantıdayken, kadere bakın ki, Hüseyin Çelik, o açıklamayı yapıyor. Şimdi bakın, eğer performansımı beğenmiyor olsalardı, dünyanın parasını yatırıyorlar bu işe, o zaman söylerlerdi değil mi? Hiçbir şey söylemediler. Ne zaman ki Çelik konuştu, işler değişti. O zaman önce "dekolte" sorun oldu, sonra laf değişti, "Yok efendim performansını beğenmedik!" oldu.