O SEKTÖRDE ÖLEN İŞÇİLERİN SAYISI 14'E YÜKSELDİ

O SEKTÖRDE ÖLEN İŞÇİLERİN SAYISI 14'E YÜKSELDİ

Slikozis can alıyor…

BİNGÖL'ün Karlıova İlçesinde yakalandığı silikozis hastalığından dolayı hastanede tedavi gören 30 yaşındaki Halit Karabulak hayatını kaybetti.Çalışanların sağlığının yok sayıldığı Türkiye'de pek fazla bilinmeyen ama çok can alan bir sektör daha var. Karlıova'da kot taşlama işçiliği yapan Halit Karabulak ile birlikte silikozis hastalığından yaşamını yitirenlerin sayısının 14'e yükseldi. Ne sağlık bakanlığından ne de Çalışma Bakanlığından konuya ilşkin tek satır açıklama yapılmaDI.

9 YILDIR UĞRAŞ VERİLDİ

 İstanbul Esenyurt'ta 2000 ile 2005 yılları arasında kot taşlama işinde çalışan Halit Karabulak, memleketi Bingöl'ün Karlıova ilçesine döndükten bir süre sonra solunum yetmezliği çekmeye başladı. Yakınları tarafından 2005 yılı sonunda Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne götürülen Halit Karabulak'ın yapılan muayenesinde silikozis hastalığına yakalandığı tespit edildi.

2010’DA YATALAK OLDU

Hastanede bir süre tedavi gören Halit Karabulak daha sonra döndüğü evinde 2010 yılında hastalıktan dolayı yatalak hale geldi. 2010 yılından beri evinde tedavi görmeye çalışan Halit Karabulak, 3 gün önce fenalaşınca Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Halit Karabulak bugün saat 11.00'de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Yakınları tarafında cenazesi alınan Karabulak, Karlıova ilçesine getirilerek sevenleri tarafında defnedildi.

14. KURBAN

Karlıova ve bağlı bazı ilçelerde silikozis hastalığından dolayı yaşamını yitirenlerin sayısının 14'e yükseldi.

300 HASTA DAHA VAR

Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay, Toklular, Hasanova, Bahçe köyü ve merkez olmak üzere yaklaşık 300 Silikozis hastasını olduğu öğrenilirken; Silikozis hastası Saim Karakaya'nın da durumunun fenalaştığı ve Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

HDP Grup Başkan Vekili ve Bingöl Milletvekili İdris Balüken, bu yılın Ramazan ayında Halit Karabulak'ı evinde ziyaret etmiş ve Silikozis hastalarıyla ilgili yaptıkları çalışmalar konusunda bilgi vermişti.

Kaynak:Haber Kaynağı