KÖŞK'TE KRİTİK GÖRÜŞME

KÖŞK'TE KRİTİK GÖRÜŞME

Gül ile Erdoğan arasında kritik görüşme yapıldı istişare süreci devam ediyor

Cumhurbaşkanlığı seçimi çerçevesinde bugün Çankaya Köşkü'nde iki önemli görüşme yapıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önce üzerinde uzlaşma sağlanabilecek cumhurbaşkanı adayı için temas trafiği başlatan MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüştü. Gül, Bahçeli ile görüşmesinden sonra bu akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı adaylık süreci çerçevesinde kritik bir boyut kazanan 5. istişare görüşmesini yaptı.

 


BAHÇELİ, KÖŞK'E ÇIKTI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı adayı olarak bir ismin üzerinde uzlaşma sağlanması ve cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinin toplumda kutuplaşma ortamı yaşanmaması için başlattığı temas turu çerçevesinde bugün öğleden sonra Cumhurbaşkanı Abdullah ile görüştü. Bahçeli, daha önce 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e yaptığı ziyaretin ardından önceki dün de, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüşmüştü. Gül, kendisinden randevu talebinde bulunan Bahçeli'yi Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili düşüncelerini ve çatı aday förmülü konusundaki görüşlerini, Gül'e anlattı. Görüşme, yaklaşık 35 dakika sürdü.

ERODĞAN İLE 5. İSTİŞARİ GÖRÜŞME
30 Mart'taki yerel seçimin ardından Türkiye'nin gündemine, ağustosta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi girdi. Gül ile Erdoğan'ın seçimden sonra Cumhurbaşkanlığı adaylığı istişare süreci çerçevesindeki ilk görüşmesi, 10 Nisan'da saat 18.30'da yapılmıştı. Gül ile Erdoğan'ın ikinci görüşmesi de, 24 Nisan'da saat 18.30'da Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirildi. Erdoğan, 23 Nisan'da yaptığı açıklamada, "Biz görüşmelerimize devam ediyoruz, yarın akşam bir görüşmemiz var, kısmen bu görüşmeyi de belki görüşeceğiz ama nihai görüşmemiz değil bu konuyla ilgili. Nihai görüşmelerimiz benim istişare çalışmalarımın bitmesinden sonra olacak" demişti.
Ak Parti'nin geleneksel olarak düzenlediği İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, yıllardır Kızılcahamam Asya Termal Oteli'nde yapılıyordu. Ancak cemaat ile yaşanan gerilim nedeniyle bu otelde toplantı yapılmama kararı alındı. Ak Parti'nin, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ele alınacağı toplantısı, 9-11 Mayıs tarihleri arasında afyonkarahisar'da yapıldı. Bu toplantının ardından yapılan değerlendirmelere göre; Gül ile Erdoğan'ın görüşmesinde cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bir karar oluşturulabileceği dile getiriliyordu.
Gül ile Erdoğan, bu çerçevede iki görüşmeyi, devlet günü geleneği çerçevesinde perşembe günü yapmıştı. 3. görüşme de 1 Mayıs'ta yapıldı. Regaip Kandili gecesi yapılan 3. görüşme, Çankaya Köşkü yerine Gül'ün konutunda yemekli olarak saat 19.30'da yapılmıştı. Gül ile Erdoğan'ın, istişare süreci çerçevesindeki 4. görüşmesi, 8 Mayıs'ta Çankaya Köşkü'nde saat 19.00'da yapıldı. Erdoğan'ın, Afyon'daki istişare toplantısı öncesinde Gül ile görüşmesi ayrı bir anlam kazanmıştı.
Gül ile Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimi çerçevesinde 5. istişare görüşmesi, bu akşam Çankaya Köşkü'nde yapıldı. Erdoğan, saat 19.35'te Köşk'e çıktı. Gül ile Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimi çerçevesindeki kritik görüşmesi, saat 20.10 sıralarında sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı