KORUMALAR BU KEZ YARDIM ETTİ

KORUMALAR BU KEZ YARDIM ETTİ

Yardıma Başbakan'ın Konutu Önünde Bekleyen Polisler Koştu

KISIKLI'da meydana gelen trafik kazasında biri kadın iki kişi yaralandı. İddialara göre hızla giden bir otomobil, sağdan yola giren beton mikserinden kaçarken önce bir kadına ardından da karşı yöndeki yolcu dolu minibüse çarptı. Yaralanan Sema Aydın ile otomobilde sıkışan Ercan Şafak'ın yardımına, 20 metre uzaklıktaki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konutunun önünde bekleyen polisler koştu. Aydın ve Şafak yol kenarına alınarak ilk müdahale burada yapıldı.

Trafik kazası saat 15.30 sıralarında Başbakan Erdoğan'ın konutunun önündeki caddede, trafik ışıklarında meydana geldi. İddiaya göre Kısıklı Caddesi'nde Üsküdar yönüne doğru hızla giden Ercan Şafak'ın kullandığı 07 SBE 80 plakalı otomobil, kırmızı ışıklarda duramadı ve sağ taraftan yola giren beton mikserine çarpmamak için karşı yöne geçti. Bu sırada kırmızı ışıklarda duran Kadıköy-Ümraniye arasında yolcu taşıyan Hamit Kanberoğlu'nun kullandığı 34 M 0444 plakalı minibüsten inen Sema Aydın karşıya geçmek istedi. Ercan Şafak'ın kullandığı otomobil önce Sema Aydın'a ardından da minibüse önden çarptı. Çarpmanın etkisiyle Sema Aydın yola savruldu. Hurdaya dönen otomobilde bulunan Ercan Şafak ise araç içinde sıkıştı. Başbakanlık konutunun önünde bekleyen polisler hızlıca yardıma koştu. Polisler, Sema Aydın'ı ve otomobilde sıkışan Ercan Şafak'ı aracından çıkarıp yol kenarına yatırdı. Yaralılara ilk müdahale burada yapıldı.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri Aydın ve Şafak'ı ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Sema Aydın'ın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kazaya karışan minibüsün şoförü Hamit Kanberoğlu, "Kırmızı ışıkta bekliyorduk. Arkadaş yukarıdan herhalde kırmızıdan geçti. Yaya karşıdan karşıya geçiyordu. Mikser de yeşil yanınca aradan çıkış yaptı. Mikseri görünce kaçmaya çalıştı. Kadın önüne çıkınca önce ona çarptı sonra da bana vurdu" dedi.

Kaza nedeniyle Üsküdar ve Ümraniye yönünde kısa süreli trafik sıkışıklığı yaşandı. Araçların çekilmesinin ardından yol trafiğe açıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı