KORKUNÇ TABLO: BİR GÜNDE 3 KADIN CİNAYETİ!

KORKUNÇ TABLO: BİR GÜNDE 3 KADIN CİNAYETİ!

Bir günde 3 kadın öldürüldü...

ADANA'da 2 ay önce kocasının 2. kattan atıp yaralanması nedeniyle koruma isteyen 34 yaşındaki Dilek Balsak, bu isteğini eşinin tehdidi ile iptal ettirmenin bedelini canı ile ödedi. Kayıplara karışan katil zanlısı eşi 38 yaşındaki İhsan Balsak akrabalarını arayıp cinayeti itiraf etti.

Saat 06.30 sıralarında, İhsan Balsak yönetimindeki 01 AIC 33 plakalı otomobil, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin önünde, refüjdeki ağaç ve tabelalara çarptı. Görgü tanıklarının anlattığına göre, kazanın ardından Balsak elindeki av tüfeğiyle otomobilden inip kaçarken, kazayı duyan vatandaşlar olay yerine koştu. Hastane polisinin de yanına geldiği otomobilin ön koltuğunda 2 çocuk annesi Dilek Balsak kanlar içinde bulundu. Hemen Acil Servis'e götürülen genç kadının karnından av tüfeğiyle vurulduğu anlaşıldı. Ameliyata alınan Dilek Balsak yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamadı.

2 KATTAN ATMIŞ

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken katil zanlısı olarak aranan ve düzenli bir işi olmayan İhsan Balsak'ın suç dosyası da kabarık çıktı. Uyuşturucu suçundan 10 yıl hapis yattığı belirlenen Balsak'ın yaralama ve ruhsatsız silah taşıma gibi suçlarlardan sabıkası bulunduğu anlaşıldı. İhsan Balsak'ın 2 ay önce de eşi Dilek Balsak'ı oturdukları 2 katlı evin damından attığı, kadının hafif yaralı kurtulduğu olayla ilgili şikayetçi olduğu ve koruma talebinde bulunduğu, koruma ve panik butonu tahsis edilen genç kadının, eşinin ölüm tehditleri nedeniyle koruma kararı uygulanmadan dilekçe vererek isteğinden vazgeçtiği de ortaya çıktı. 

3..jpg

DÜN AKŞAM AKRABALARINI GEZDİRDİ

Dilek Balsak'ın hastaneye gelen yakınları, damatları İhsan Balsak'ın kendilerini arayarak eşini vurduğunu söylediğini anlattı. Genç kadının hastaneye gelen annesi Hatice Çil de ölüm haberiyle yıkıldı. Damadının 10 yıl uyuşturucu suçundan hapis yattığını belirten Hatice Çil, "10 sene hapiste yattı, kızım temizlik şirketinde çalışarak ona baktı. 10 sene kızımın parasını yedi. 2 ay önce de kızımı damdan attı. Kızım şikayetçi oldu, koruma verildi ancak damadım 'şikayetinden vazgeçmezsen seni, anneni, kardeşini öldürürüm' diye tehdit ettiği için şikayetini geri aldı. Kızım yanında ölüm tehditleri nedeniyle duruyordu. Sonunda öldürdü" dedi.

Genç kadının yakınları ise, dün akşam İhsan Balsak'ın eşini akrabalarına ziyarete götürdüğünü, cinayetin planlı olarak işlenmiş olabileceğini ileri sürdü.

Polis, kaçan İhsan Balsak'ı yakalamak için çalışmasını sürdürüyor.

SANCAKTEPE CİNAYETİ

Sancaktepe'de bir kadın uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet şüphelisi Ali Murat Kazankaya ise, kaçtığı otomobilde intihar etti.

Sancaktepe Ankara Caddesi'ndeki olay saat 08.00 sıralarında meydana geldi. Görgü tanıklarını ifadesine göre, 36 yaşındaki Sibel Kazankaya'nın yolu bir süredir ayrı yaşadığı eşi Ali Murat Kazankaya tarafından kesildi.

cin1.jpg

Ali Murat Kazankaya boynundan tuttuğu kadının ağzına silahını dayayıp ateş etti. Genç kadın kanlar içinde yere yığıldı. Ali Murat Kazankaya ise otomobille hızla olay yerinden kaçtı. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri, Sibel Kazankaya'nın hayatını kaybettiğini belirledi. 

İNTİHAR ETTİ

Polis, plakası tespit edilen otomobille kaçan saldırganı ararken olay yerine birkaç sokak uzaklıktaki Gelincik Sokak'ta bir kişinin araç içinde silahla intihar ettiği bilgisi geldi. Olay yerine giden polis, intihar eden kişinin az önce eşini öldüren Ali Murat Kazankaya olduğunu belirledi. Sibel Kazankaya'nın eşi tarafından aldatıldığı için bir süre önce evi terkederek ayrı yaşadığı öne sürüldü.

BORNOVA'DA CİNAYET

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde 34 yaşındaki Ayhan Aslan, bir süre önce kendisiyle tartıştıktan sonra 5 çocuğu ile ağabeyinin yanına giden eşi, 27 yaşındaki Şadiye Aslan'ı barışmak için alıp eve götürdükten sonra tabancayla öldürdü. Şadiye Aslan'ın henüz 14 yaşındayken Ayhan Aslan ile kaçarak evlendiği, çocuklarının da en küçüğünün 4 aylık en büyüğünün ise 9 yaşında olduğu belirlendi.

Döküm fabrikasında işçi Ayhan Aslan, ailevi nedenlerden dolayı eşi Şadiye Aslan ile tartıştı. Tartışma üzerine, Şadiye Aslan ağabeyinden, gelip kendisini almasını istedi. 5 çocuğuyla ağabeyinin yanına sığınan Şadiye Aslan, barışmak için dün ağabeyinin evine gelen eşi Ayhan Aslan ile konuşup Altındağ Semti 4 bin 400'üncü Sokak'taki evlerine döndü. Aslan, bugün saat 05.00'te eşi Şadiye Aslan'ın sosyal paylaşım sitesindeki kişisel hesabı nedeniyle tartışmaya başladı.

kadin.jpg

ÇOCUKLARININ GÖZÜ ÖNÜNDE KURŞUN YAĞDIRDI

Tartışmanın büyümesi üzerine Ayhan Aslan, evdeki tabancayı alarak çocuklarının gözü önünde eşi Şadiye Aslan'a ateş etmeye başladı. Vücuduna isabet eden çok sayıda kurşunla ağır yaralanan kadın kanlar içinde yere yığılırken, eşi Ayhan Aslan, sokağa çıkıp sigara yaktıktan sonra kapının önünde polisin gelmesini bekledi. Silah sesleri üzerine çevredekilerin haber vermesi üzerine sevk edilen polis ve sağlık görevlileri, Şadiye Aslan'ın öldüğünü belirledi. Polis ekiplerine olayda kullandığı tabancayı verip teslim olan Aslan, gözaltına alınırken, ifadesinde, eşinin kendisini aldattığını öne sürerken, tartışmanın da bu nedenle çıktığını iddia etti.

'ÇOCUK GELİN' ÇIKTI

Olay sırasında evde bulunan en küçüğü 4 aylık, en büyüğü 9 yaşında olan 5 çocuk yaşadıkları şoku uzun süre üzerlerinden atamadı. Talihsiz çocuklara komşuları sahip çıkarken, Şadiye Aslan'ın henüz 14 yaşındayken eşine kaçtığı ve 18 yaşına gelince de resmi nikah kıydırdıkları belirlendi. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı