Korkunç İddia...

Korkunç İddia...

Lübnan'da yayımlanan El-Diyar gazetesi, Suriye'den Türkiye'ye geçen yaralı erkek ve kadınların Antakya ve Antalya'daki hastanelere nakledilip, bu hastanelerde organlarının alınarak, ceset halinde Suriye'ye iade edildiğini öne sürdü.

Türkiye'de faaliyet gösterdiği öne sürülen organ mafyasının yeni bir marifeti ortaya atıldı. Lübnan'da yayınlanan El Diyar gazetesi, Suriye'den Türkiye'ye aktarılan yaralıların Antakya ve Antalya'daki hastanelerde, anestezi altında organlarının alındığını ve cesetlerinin Suriye'ye "ölü" diye iade edildiğini öne sürdü.

Suriye haber ajansı SANA'ya göre, yaralıların polis ve istihbarat elemanlarının koruması altında araçlara taşındığını iddia eden gazeteye göre, çeşitli organ ihtiyacı bulunan kişilerin Türkiye'de tedavi beklediklerine ilişkin belgeli kanıtların bulunduğunu kaydetti. Gazeteye göre bu hastalara kornea, karaciğer, kalp, böbrek gibi organların Suriyeli yaralılardan temin edildiği savunuldu.
El-Diyar gazetesi, Fransız bir doktordan bu konuda son gerçekleşen olayın iki gün önce İdlib kırsalının Selkin beldesinde Türkiye topraklarına taşınan Suriyeli bir gençte yaşadıklarına ilişkin bilgi aldıklarını kaydetti. Gencin ayağından aldığı yara nedeniyle Türkiye'deki hastanelerden birine kaldırılmasının ardından ölü olarak iade edildiğini belirtti. Gazete, Fransız doktorun özellikle yabancı dotorlar arasındaki konuşmalardan kuşkulanarak gencin cesedi üzerinde otopsi yaptığını da ekledi.

Gazeteye göre Almanya, Fransa ve Belçika'dan bazı uzman Suriyeli doktorların bu haberin ardından Türkiye'ye geldiğini öne sürerek, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) konuyla ilgili soruşturma başlattığını da bildirdi.