KORKUNÇ İDDİA 12 MİT ELEMANI ÖLDÜRÜLDÜ

KORKUNÇ İDDİA 12 MİT ELEMANI ÖLDÜRÜLDÜ

Musul ve Kobani’de IŞİD militanı sanılarak 12 Türk istihbaratçı ve Özel Harekat görevlisinin öldürüldüğü iddia edildi.

Bugün Sözcü ve Cumhuriyet gazetelerinde 12 Mit elemanının Irak ve Suriye'de öldürüldüğüne dair iddialar olduğu yazıldı.

Aslında bu iddia 9 Aralık 2014 Tarihinde ABNA internet sitesinde 
Mustafa Seyfullah KILIÇ imzasıyla yayımlanmış ve hatta sosyal medya üzerinden Türk kullanıcılar tarafından paylaşılmıştı.

HDP’Lİ VEKİL DAVUTOĞLU’NA SORMUŞTU

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız yaklaşık iki hafta önce Kobani ve Irak’ta 12 MİT ve özel hareket elemanın IŞİD’li sanılarak öldürüldüğü yönündeki iddiaya ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti.

İşte O Haberin Detayları

Irak ve Suriye Sahasında Öldürüldüğü İddia Edilen  Türk İstihbaratçıların Listesi

Ehlibeyt (a.s) Haber Ajansı ABNA- İşte Musul ve Kobani'de IŞİD savaşçısı zannedilerek ! öldürülen Türk istihbaratçılarının isim listesi. Aralarında emekli asker MİT görevlisi ve Özel Harp görevlileri var.

Medya Center Editörlüğü olarak farklı zamanlarda Kobani ve Musul sahasında öldürülen 12 Türk istihbaratçı ve Özel Harekat görevlisinin isimlerine ulaştık.
 
Musul rehine olayının olduğu sıcak günlerde  gerçekleşen bir saldırıda Irak Ordusuna ait topçu bataryasının (veya tankların) vurduğu bir ev MİT'e ait 'güvenli ev' olarak bilinen ajanların kaldığı bir evdi. 
Medya Center kaynağı evde bulunan Türk istihbaratçılarının IŞİD militanı gibi giyindikleri için 'yanlışlıkla' Irak Ordusunun hedefi olduğunu bildirdi.
 
Burada öldürülen Türk MİT'ine mensup istihbaratçıların bir kısmı konsolosluk bünyesinde (muhtemelen Kültür Ateşeliği)  perde görevler yapıyor görünüyor ama konsolosluğa hiç uğramıyorlardı.  Bu kişilerin isimleri şöyle ;
1- İskender Demir
2- Murat Tin
3- Serdar Karaçam (veya Karaçay)
4- Hikmet Y. (üzerinde Muhammed Hammash adına düzenlenmiş bir Ürdün pasaportu da bulundu)
(cesetleri Türkiye  tarafından alındı, olayda yaralanan bir başka isim daha olduğu bildirilirken bu isim verilmedi)
 
Yine aynı kaynak, Kobani bölgesinde trenyolu hattından sızarken vurulan bir araçta 5 Özel Harekat görevlisinin öldürüldüğünü bildirdi. Kaynak daha sonra üzerlerinden çıkan gereçlerden bu kişilerin Türk İstihbaratçısı ve Özel Harekat görevlisi olduğunun anlaşıldığını fakat ölenlerin IŞİD militanları gibi giyindikleri uzun sakallı ve kısa bıyıklı oldukları görüldü. 
 
Ölen istihbaratçılar uydu destekli navigasyon cihazları ve Kobani'de MİT adına çalışan bazı kişilerin iletişim bilgilerini taşıyorlardı. Bu kişilerin IŞİD militanı değil Özel Harekat görevlisi olduğu anlaşıldı. Bu kişilerde aynı zamanda IŞİD'in kendi savaşçılarına verdiği kimlik kartlarından çıktı.
Ölen 5 kişiden 4'ünün ismi şöyle;
1- Mustafa Turan 
2- Halil İbrahim T.
3- Hızır K.
4- Murat Çolak  (kimlik bilgilerinden yola çıkılarak bu kişinin bazı yardım kuruluşlarının kimliğini kullanarak Irak ve Suriye'ye geçtiği belirlenmiş)
(İsmi belirlenemeyen diğer bir cesed sınır bölgesinden giren Türk askerleri tarafından kaçırılmış)
 
Bu arada farklı zamanlarda Irak sahasnda  girilen çatışmalarda ele geçirilen veya öldürülen 3 kişinin MİT ve Askeri istihbarat  ile alakası belirlenmiş. Bu kişilerin üzerlerinde çıkan bazı adreslerde Türk istihbaratının 'güvenli ev' adresleri veya MİT ile direk bağlantılı kişilerin adres bilgileri veya telefon numaraları çıkmış.
Cesetler Türkiye tarafından olayın ertesi günü alınmış.
Bu kişilerin ismi şöyle ;
1- Necmettin Tuna (veya Turna )
2- Çağrı Ceyhan (Pilot Üsteğmen, Kocaeli'de bir helikopter kazasında öldüğü söylensede gerçekte Irak sahasında gizli bir görevde öldürülmüş, ailesinin bile gerçeklerden bihaber olduğu söyleniyor)
3-Deniz M.
Medya Center Editörlüğü'ne ulaşan  diğer bir bilgi Suriye ve Irak hapishanelerinde IŞİD militanı olduğu varsayılarak yakalanan ve istihbarat bağlantısı tesbit edilen Türk pasaportlu tutukluların olduğu yönünde.

Mustafa Seyfullah KILIÇ ABNA 

 

Kaynak:Haber Kaynağı