KÖPEKLER BU ARABAYI NEDEN PARÇALAMIŞ ?

KÖPEKLER BU ARABAYI NEDEN PARÇALAMIŞ ?

"Bir köpek etrafı gözleyerek, liderlik yapıyor. Verilen komutlara göre diğer köpekler de harekete geçiyor.

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, sürü halindeki sokak köpeklerinin tepkisinin intikam olabileceğini söyledi.

VETERİNER KONUŞTU

Sakarya’da sürü halinde gezen sokak köpeklerinin park halinde bulunan bir otomobilin tamponunu parçaladığı görüntüler izleyenleri şaşırttı. SOL'un İHA'ya dayandırdığı görüntüleri yorumlayan Sakarya Veterinerler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, köpeklerin tepkisinin daha önce benzer bir otomobil ile yaşanılan bir olaya istinaden verdikleri ceza olabileceğini söyledi.

EMİR KOMUTA ZİNCİRİNDE

Görüntülerdeki köpeklerin emir komuta zinciri dahilinde bu eylemi gerçekleştirdiklerini belirten Yıldız, "Bir köpek etrafı gözleyerek, liderlik yapıyor. Verilen komutlara göre diğer köpekler de harekete geçiyor. 

ARKADAŞLARINA ÇARPMIŞ OLABİLİR

Daha önce benzer bir otomobil arkadaşlarına çarpmış olabilir ve ona istinaden böyle bir ceza vermiş olabilirler. Ya da araca et kokusu sinmişse ve bunun varlığı hissedilmişse onu yemek için de saldırmış olabilirler" dedi.

ANORMAL DEĞİL

Köpeklerin de insanlar gibi psikolojik sorunları olabileceğini ifade eden Yıldız, "İnsanlarda olduğu gibi köpeklerde de bunların tedavileri mevcut. Fakat bazı insanlar bunun farkında değil. O yüzden gösterdikleri tepkileri anormal kabul edebiliyorlar" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı