KONYA'DA RÜŞVET OPERASYONU 2 TUTUKLU

KONYA'DA RÜŞVET OPERASYONU 2 TUTUKLU

İşte ayrıntılar

Konya'da, yurtdışından gelen vatandaşların emeklilik işlemlerini hızlandırmak ve evrakını takip etmek amacıyla para aldığı öne sürülen Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü'nde çalışan memurlar T.A. ve R.H., polis tarafından düzenlenen oparesyonla suçüstü yakalandı.

Adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konya SGK İl Müdürlüğü Rehberlik Servisi'nde memur olarak görev yapan T.A. ve Evrak Servisi memuru R.H.'nin yurtdışından gelen vatandaşların emeklilik işlemlerini hızlandırmak ve evrakını takip etmek için rüşvet aldığı ihbarı yapıldı. İhbarı değerlendiren kurum yetkilileri durumu polise bildirdi. Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Polis tarafından yapılan takip ve inceleme sonrası operasyon başlatıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nda gerçekleştirilen operasyonda T.A. ve R.H., bir kişinin işlemleri için verdiği 1500 lira rüşveti alırken suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Polisteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 15 yıllık memur T.A. ve 25 yıllık memur R.H., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Geçen hafta içinde gerçekleştirilen operasyonu doğrulayan kurum yetkilileri vatandaşları bu tür konularda dikkatli olmaya çağırdı. Emeklilik işlemlerinin kurumda düzenli bir şekilde yürüdüğüne dikkat çeken kurum yetkilileri, müracaat eden herkesin emeklilik işlemlerinin düzenli ve itinalı bir şekilde yapıldığını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı