Konya'da müritlerine tecavüz ile suçlanan şeyhten savunma

Konya'da müritlerine tecavüz ile suçlanan şeyhten savunma

Konya'da kendisini tarikat şeyhi olarak tanıtan S. I'nın 5 müridine tecavüz ettiği iddiası ile tutuklandığı mahkemenin duruşması bu gün yapıldı; İşte sanığın savunması

Vaaz verdiği degahına gelen ve mürit olduklarını iddia eden 17-25 yaş arası 5 erkeğin tecavüz şikayeti üzerine tutuklanan S.I mahkemede ki savunmasında kendisine kıskançlık yüzünden iftira atıldığını ileri sürdü. ABC Gazetesi'nin haberine göre, kendisine kumpas kurulduğunu iddia eden sanığın savunmasının ayrıntıları şöyle.

BANA KUMPAS KURDULAR

 17- 22 yaşlarındaki 5 erkek müridine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 70 yıla kadar hapis cezası istenen sanık S.I., mahkemedeki savunmasında, kendisine kumpas kurulduğunu iddia etti ve “İlişkiye girdiğimi iddia etmişler. Böyle bir şey asla olamaz. Ben her zaman onlara haram olduğunu anlatmışımdır. Bana bunlar kumpas kurdu” dedi.

ŞİKAYET EDEN "SÖZDE HALİFE" ERKEK MÜRİTLERİNE CİNSEL İSTİSMARDA BULUNDU
 
Başbakanlık İletişim Merkezi’ne bu yılın başlarında şikayette bulunan kişi, sohbetlerine katıldığı, kendisini ‘sözde halife’ diye tanıtan sahte şeyhin, erkek müritlerine yönelik cinsel istismarda bulunduğunu ileri sürmüştü. Şikyet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan S.I., 2008 ve 2017 yılları arasında 17- 22 yaşlarındaki 5 erkek müridine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanmıştı.

TUTUKLANMA HABERİ BÖYLE ÇIKMIŞTI

 

66-005.jpg70 YIL HAPSİ İSTENİYOR

70 yıla kadar hapsi istenen sanık S.I.’nın yargılanmasına başlandı. Bazı mağdurlara birden fazla cinsel istismarda bulunması iddiasıyla sanık hakkında talep edilen cezanın da suç oranına göre artırılması talep edildi.

' KISKANÇLIK KRİZİNE GİRDİLER'

Bugün görülen duruşmaya tutuklu yargılanan S.I., avukatı ve tanıklar katıldı. S.I., mahkemedeki savunmasında, kendisi olmadığı zaman vaaz verecek kişiyi atadığını ve bunu kıskananların da şikayette bulunduğunu iddia etti. S.I., “Ben dergahta görev dağılımı yaptım. Benim olmadığım zamanlarda, benim yerime vaaz verecek bir kişi belirlemiştim. Bu beni şikayet edenler, bunu çekemedi. Benim onlarla hiçbir husumetim yok; ama onların bana husumeti var. Bu görev dağılımını kaldıramayıp kıskançlık krizine girdiler” diyerek kendini savunmaya çalıştı.

"MADEM TACİZ EDİYORUM NEDEN ŞİKAYET ETMEDİLER"

S.I., yaşadıklarını ‘komplo’ diye niteleyerek “Madem ben onları 3- 4 yıldır taciz ediyorum; niye polise gidip, şikayette bulunmadılar? İlişkiye girdiğimi iddia etmişler. Böyle bir şey asla olamaz. Ben her zaman onlara haram olduğunu anlatmışımdır. Bana bunlar kumpas kurdu. 8 aydır cezaevindeyim. Bana komplo kurdular, tahliyemi talep ediyorum” dedi.

DERGAHTA GÖREVLENDİRME HUSUMETİ

S.I.’nın avukatı da müvekkiline iftira iddialarına dayanarak yaptığı savunmasında, “Dergahta müvekkilim tarafından yapılan görevlendirmeyle müvekkilime duyulan husumet ile müvekkilime iftira atılmıştır. Tahliyesini talep ediyorum” diye konuştu.

İŞYERİ KOMŞULARI TANIK OLARAK DİNLENDİLER

Mahkemede, züccaciyeci olan sanık S.I.’nın iş yeri komşuları da tanık olarak dinlendi. Tanıklar, S.I.’yı ağabey gibi gördüklerini, dükkanda bu olaylar olsaydı mutlaka görebileceklerini öne sürdü.

Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

İlgili Haberler