Konya Büyükşehir Belediye Başkanına Şok Suçlama

Konya Büyükşehir Belediye Başkanına Şok Suçlama

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Tahir Akyürek'i sözünde durmadığı iddiası ile proteste etti.

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI'NA 'SÖZÜNDE DURMAMA' PROTESTOSU
 

Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA

KONYA merkezli Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, 5 yıl önce sokakta yaşayan 18-60 yaş arası evsiz insanlar için barınma yurdu yapacaklarına dair söz verdiğini ileri sürdüğü Konya  Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Tahir Akyürek'i sözünde durmadığı iddiası ile proteste etti. 
 
Belediye binası önüne gelen Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in fotoğrafları ile birlikte 'Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol' ve 'Sn. Tahir Akyürek sokakta yaşayan evsizlere karşı en duyarsız Büyükşehir Belediye Başkanı' yazılı döviz açtı. Yaptığı açıklamada, Başkan Akyürek'e tepki gösteren Bulan; Akyürek'in sokakta yaşayan, ölmek üzere olan, sokakta yaşadığı için taciz ve tecavüzlere uğrayan evsizlerle alakalı Türkiye'nin en duyarsız belediye başkanı olduğunu öne sürdü. 
 
ALLAH KATINDA SORUMLUSUN
 
Konuşmasını megafonla yapan Bulan, "Sen yüzde 70 değil yüzde 100 oy alsan da, bakan olsan da, başbakanın vekili olsan da ne olursan ol ama bu konuda göstermiş olduğun duyarsızlık için Allah katında sorumlusun ve suçlusun. Bu sokaktaki evsizlerin vebalini karşılayamacaksın. Mütevazi konuşmalarını maske gibi kullanmaktan vazgeç" dedi.
 
PROTESTOYA DEVAM EDECEK
 
Barınma yurdunun yapılmasını isteyen ve protestolarının devam edeceğini belirten Bulan, "Şimdiye kadar yapmadım. Ama bir devlet konuğu geldiğinde her an karşısına çıkarım. Tehdit etmiyorum. Yemin ediyorum, yaparım. Araçlarla megafonla dolaşırım." Bulan yaptığı açıklamanın ardından belediye binası önünden ayrıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi yekilileri ise konu ile ilgili açıklama yapmadı.