Kontrol sizde...

Kontrol sizde...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, seçimlerde yapılacak muhtemel "usulsüzlükler" konusunda çalışmalara başladıklarını duyurdu. Halıcı seçmen listesindeki eksikliklerin, fazlalıkların, hataların tespit edilebileceğini ve düzeltilebileceğini savund

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı, seçimlerde mükerrer oy kullanımı veya var olmayan kişilerin oy kullanmasını engellemek üzere bir programı sisteme uyarladıklarını açıkladı.
Halıcı, aşağıda linkleri verilen adresler üzerinden seçmen listesindeki eksikliklerin, fazlalıkların, hataların tespit edilebileceğini ve düzeltilebileceğini duyurdu.

Emrehan Halıcı mesajında 200 bin sandıkta görev alacak olan 400 bin CHP Sandık Çevresi Sorumlularının denetimleri gerçekleşmeye başladıklarını da belirtti.

Emrehan Halıcı’nın mesajı şöyle:

“Merhabalar,
Seçim süreçlerinin her aşamasında karşılaşılabilecek usulsüzlükler ve hataların belirlenmesi ve düzeltilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi olarak çözümler üretiyoruz.

Bu aşamada tüm vatandaşlarımızın kendilerinin, kendileriyle aynı hanede oturanlar ile kendileriyle aynı binada oturanların seçmen bilgilerinin yer aldığı e-seçmen uygulamamızı, internet, iphone ve android ortamlarında kullanıma açmış bulunuyoruz.
e-Seçmen'e www.chp.org.tr adresinden veya aşağıdaki linklerden ulaşılabilir.

e-Seçmen: http://bilisim.chp.org.tr/esecmen/ESecmen.aspx
iPhone: https://itunes.apple.com/app/e-secmen/id670241191
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.halici.e_secmen

e-Seçmen uygulaması kullanılarak seçmen listelerindeki eksikler, fazlalıklar, hatalar tespit edilebilir ve düzeltilmeleri sağlanabilir.

Yaklaşık 200,000 sandıkta görevli olan 400,000 CHP Sandık Çevresi Sorumluları bu denetimleri gerçekleştirmeye başlamıştır. Ancak bu işlemin tüm vatandaşlarımız tarafından da yapılması eksiksiz ve hatasız bir seçmen listesi için hayati önemdedir.

Hangi partiye yakın olursa olsun, dürüst ve güvenilir bir seçim isteyen tüm yurttaşlarımızı e-Seçmen uygulamamızı kullanarak; seçmen listelerini kontrol etmeye ve gördükleri eksiklik, fazlalık ve hataları bağlı oldukları ilçelerin ilçe nüfus müdürlüklerine bildirmeye davet ediyoruz.

Emrehan Halıcı
Ankara Milletvekili
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı”