KONTROL NOKTALARI İLLALLAH DEDİRTTİ!

KONTROL NOKTALARI İLLALLAH DEDİRTTİ!

Tır Şoförleri, Kontak Kapattı…

Yol Kontrol Uygulamaları, Uzun Kuyruklar Oluşturuyor

Hatayhaber.com sitesinin haberine göre; Hatay'da artan akaryakıt kaçakçılık faaliyetlerinin önüne geçebilmek amacıyla denetimler artırılırken, yol kontrol uygulamaları kapsamında oluşan uzun kuyruklar, tır şoförlerine kontak kapattırdı. Antakya-İskenderun karayolunu trafiğe kapatan tır şoförleri, yaklaşık, 2 saat kontak kapatarak duruma tepki gösterdi.

Antakya-İskenderun yolu Topboğazı Mevkii’nde kurulan kontrol noktasına gelerek eylem yapan tır şoförleri, çift yönlü yolu trafiğe kapattı. Tır şoförleri, Hatay Valiliği’nin, kaçakçılık faaliyetlerini ortadan kaldırmak amacıyla başlattığı denetimlerin, kendileri için adeta bir çileye dönüştüğünü öne sürerken, hem uzayıp giden tır kuyruğu hem boşa geçen zamanları nedeniyle çok mağdur olduklarına dikkati çektiler.

Bu uygulama kapsamında en çok mağduriyeti yaşayan tır şoförleri, iş yapamaz hale geldiklerinin altını çizerken “Uygulamadan memnun değiliz, adeta çile çekiyoruz. Burası Gümrük Kapısı değil… Madem bir uygulama yapılacak, gidip kökünden önlem alsınlar. Devlet bu kadar mı aciz?” diyerek tepkilerini dile getirdiler…

Yaklaşık 10 km yolu çift yönlü trafiğe kapatan TIR şoförleri, güvenlik güçlerinin yolun açılması uyarılarını dikkate almadı. Bunun üzerine, olay yerine jandarma ve çevik kuvvet ekipleri sevk edildi… Ekipler, kontrollü bir şekilde yolun trafiğe açılmasını sağladı.

Kaynak:Haber Kaynağı