Konsensus’tan “anket” açıklaması

Konsensus’tan “anket” açıklaması

Konsensus Araştırma Şirketi,açıklama yaptı

 Yazılı yapılan açıklama şu şekilde;


Bugün bir kısım yazılı ve görsel basında hakkımda ve sahibi olduğum Konsensus Araştırma şirketi hakkındaki iddialar açıkça tarafımı yıpratmaya yönelik gerçek dışı iddialardır. 

Bahsi geçen ve yapıldığı iddia edilen konuşmalar bu içerikleri ile yapılmış olsa bile benim dışımda, haberim olmadan yapılmış olup hiçbir şekilde tarafıma izafe edilemez. Bahse konu araştırmada MHP'nin oyları 3 puan yükseliş ile %15,3’e ulaşıp tavan yapmış ve bu yükselişi katıldığımız bütün TV programlarında gündeme getirmişiz, BDP'nin oyları ise 1,4 puan düşüş ile %5'e gerilemiştir. Görüleceği üzere yayınlanan bu sonuçlar, bizim bilgimiz dışımızda yapıldığı iddia edilen konuşmanın tam tersi ve bizim raporumuzun içerisinde bulunan gerçek sonuçlardır.



Gazete Habertürk için yapmış olduğumuz kamuoyu araştırmalarında ve Mart 2013'te yapılan bahse konu araştırmada işin müşterisi olan Habertürk Gazetesinden araştırma sonuçlarını değiştirmem konusunda hiçbir talep gelmemiş olup, böyle bir talep gelseydi dahi tarafımdan çok sert bir şekilde reddedileceği açıktır. Kaldı ki Habertürk Gazetesinde yayınlanan araştırma sonuçlarımız üzerinde hiçbir değişiklik ve oynama yapılmamıştır. Araştırma sonuçları yayınlanırken iç sayfalarda ismimin adı altında yayınlanan yorum haricinde araştırmalara ait diğer yorum, manşet ve başlıklar gazeteye aittir. Bütün bunları, Konsensus’un, 2009 yerel seçimlerinde, 2011 referandumumda ve 2012 Genel Seçimlerinde yaptığı, seçim öncesi yayınlanmış isabetli seçim tahminleri doğrulamaktadır. 



Kaldı ki, bizim içinde olmadığımız, iki kişi tarafından yapılan bir konuşmanın, şirketime ve bana mal edilmesi gariptir. Konsensus Araştırma Türkiye’nin saygın, güvenilir araştırma kurumlarından biridir. Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili pek çok üst düzey yönetici ve siyasetçiden her gün onlarca telefon almamızın, yolda bizi gören yüzlerce yurttaşlarımızın bizden seçim tahminleri ile ilgili bilgi talepleri bu saygınlığın ve güvenilirliğin bir tezahürüdür.



25 yıllık meslek hayatımızda dün olduğu gibi bugün de kamu vicdanına ayna tutmayı amaçlayan araştırmalar yapmaya ve fırsat buldukça bu araştırmaları kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz. 



Hakkımdaki ve sahibi olduğum Konsensus Araştırma Şirketi hakkında taraflı ve maksadını aşan haberlerle ilgili gerekli hukuki yollara başvuracağımı kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım.

Kaynak:Haber Kaynağı