Kongre Öncesi Kim Ne dedi?

Kongre Öncesi Kim Ne dedi?

Yarın başlayacak Fenerbahçe Kongresi öncesinde 3 ayrı basın toplantısı yapıldı.

Yarın başlayacak Fenerbahçe Kongresi öncesinde 3 ayrı basın toplantısı yapıldı. Aziz Yıldırım ve Ali Koç "Geçmişle Hesaplaşmadan Geleceğin Kurulamayacağı"ndan yola çıkarak basın açıklamalarını gerçekleştirirken Mehmet Ali Aydınlar Geçmişle ilgili soru almak istemediğini belirterek gelecekte neler yapmak istediğini anlattı.

İlk basın toplantısını Fenerbahçe Kulübü eski As Başkanlarından ve taraftarların en sevdiği isimlerden Ali KOÇ yaptı.Ali KOÇ Basın toplantısında, Fenerbahçe Başkanlığına soyunan Mehmet Ali Aydınlar'a yüklenerek genel olarak şu noktalara temas etti;
 
- 3 Temmuz sürecinde Mehmet Ali Aydınlar her türlü baskıya boyun eğmiş UEFA'nın blöflerini görememiş ve Fenerbahçe'nin bu süreçten zararla çıkmasına sebep olmuştur.
- Mehmet Ali Aydınlar ve Yönetiminin bir parçası, sürece UEFA'yı adeta zorla sokarak süreçle ilgili art niyetli bir şekilde karar almaya zorlamıştır.
- Spor hukukunun temel süreçlerine uygun hareket edilseydi süreç bu noktaya gelmezdi.
- 3 Temmuz Pazar sabahı spor tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir operasyonla güne uyandık. Sadece basın yasağı getirilmemesi ve gizliliğin ihlal edilmesinden dolayı bile bu sürece başka açıdan bakabilirsiniz.
- Fenerbahçe karşıtı odaklar bu süreçte yaptıklarıyla TFF'yi ve UEFA'yı baskı altına almıştır.Kamuoyu baskısı altında kalan TFF, savunma hakkı kullandırılmadan 1. Etik Kurulu raporu diye bir şey ortaya attı.
- Zaman ilerledikçe bu rapor UEFA'nın bu davada tek dayanağı haline gelmiştir. Aydınlar buna nasıl izin vermiştir, soruyorum.
- Aydınlar, gizli pazarlıklar içinde olduklarını açıkça ifade etmiştir.
- Mehmet Ali Aydınlar'ın planı gerçekleşseydi, alın terimizle kazandığımız şampiyonluğumuz yok sayılacaktı
- En azından Fenerbahçe camiasının bu gerçekleri sadece medyada çıktığı gibi değil meydana geldiği şekilde öğrenmeleri haklarıdır.
- Sayın Şenes Erzik'in öncülüğünde bize 'CAS Davası çekildiği takdirde 2020 Olimpiyatları'nı doğrudan alacağımız' inandırıldı.CAS'a dava açtığımız günden itibaren davayı çekelim diye bizi baskı altına almaya çalıştılar
- Tüm bunlar Türk spor tarihine geçecektir. Şuanki haliyle değil! Er yada geç gerçekler ortaya çıkmaktadır.
- 12numara.org'u kurduğum ve finanse ettiğim iddiaları yalandır. Bu iddiaları antu.com ortaya atmıştır. Ayrıca kurmam ya da kurmamam önemli değildir. Utanılacak bir şey değil ki. 3 Temmuz sürecinde herkes kafasını kuma gömerken camiamızı ayakta tutan oluşumlardan biridir 12numara.
 
Ali KOÇ'un basın toplantısından sonra Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz YILDIRIM'ın basın toplantısı başladı. Aziz Yıldırım hem geçmişin hesabını sorup hem de geleceğe dair projelerinden bahsettiği konuşması büyük beğeni topladı. Geçmişe ilişkin Mehmet Ali Aydınlar'a 12 soru sordu. Sorular şöyleydi; 
 
1- 2010-11 sezonu şampiyonu kimdir?
2- Fenerbahçe Spor Kulübü 2010-11 sezonunda şike yapmış mıdır, yapmamış mıdır?
3- Şenez Erzik ile sayın başbakana gittiğinizde, sayın başbakan Fenerbahçe'nin şike yapıp yapmadığını sorduğunda siz kendisine ne cevap verdiniz?
4- Fenerbahçe'nin şike yaptığına inanıyorsan gerekeni yapacak mısın?
a- Fenerbahçe'nin şampiyonluk kupasını Trabzonspor'a verecek misin?
b- Fenerbahçe'den puan silecek misiniz?
c- Fenerbahçe'yi 2 yıl Avrupa'ya göndermeyecek misin?
 
5- TFF başkanlığın döneminde Etik Kurulu 1 ve 2. raporu arasındaki farkın nedeni nedir? Senin görevinde olmaman mı yoksa bu hukukçuların gerekli bilgiye sahip olmamaları mı?
6- Fenerbahçe maçlarına gelmemene rağmen rakip takımın onur konuğu olmanı nasıl açıklayacaksın?
7- Seni Fenerbahçeliler'in değil de Galatasaraylılar'ın desteklemesi tesadüf müdür? Geçmişte yönetiminde olan Lütfi Arıboğan, İlhan Helvacı, Ebru Köksal'ı da yeni yönetime alacak mısın? Hatta eğer başkan olursan, TFF'de yapmak istediğin gibi; Fenerbahçe'yi Galatasaray'a katma projene hayat mı vereceksin?
8- Bu ikili ile neler görüştün, neler önerdin ve ne yanıt aldın? Savcılıktaki gizli belgeleri göstererek Fenerbahçe'nin şike yaptığını anlattın mı? Kozmik odada olması gereken evrakların senin evinde ne işin vardı? Yoksa kozmik oda senin evin miydi?
9- Şike ile şampiyon olduğunu iddia ettiğin futbolcuların yüzüne nasıl bakacaksın, onları kulüpten uzaklaştıracak mısın?
10- Aykut Kocaman Ordu maçına giderken, Dilmen uçaktan inip yanına geldiğinde neler söyledin?
11- İbrahim Akın'a lisans verme şartı olarak yapmadığı şikeyi kabul etmesi durumunda lisans vereceğini söyledin mi, söylemedin mi?
12- Pierre Cornu Türkiye'ye geldiğinde Arıboğan ve Helvacı kapalı kapılar arkasında ne konuştu? Senin de katıldığın sonraki yemekte neler konuşuldu?
 
Aziz Yıldırım'ın basın toplantısını gün içinde detaylı olarak yazmıştık. Dileyen okurlarımız buraya tıklayarak okuyabilir.
 
Aziz Yıldırım ve ALi Koç'un soruları çok açık ve netti. Mehmet Ali Aydınlar'ın basın toplantısında bu konulara cevap vermesiyle ilgili beklentiler ise boşa çıktı. Mehmet Ali Aydınlar çeşitli slaytlar eşliğinde hazırlandığı toplantıda genel olarak geleceğe ilişkin projelerinden bahsetti ve listesindeki bir kısım adayı tanıttı. Rahat ve kendinden emin bir görüntü sergilemeye çalışan Aydınlar'ın ses tonundan ve sesindeki titremelerden çok da rahat olmadığı gözlendi. Basın toplantısını izleyenlerin oturduğu bölüm özellikle karartılarak içerisi kalabalık gösterilmeye çalışılsa da seslerden ne kadar izleyici olduğu anlaşılıyordu. 
Yönetim Listesini açıklarken "İşlerini güclerini bir yana koyup Fenerbahçe Yönetiminde çalışacak arkadaşlarımız" diyerek lafa başladıktan sonra  ilk söylediği isim Hamdi Akın'ın iş gezisinden dolayı katılamaması Aydınlar'ın inanılırlığını daha da azalttı. 
 
2010-2011 Sezonu kazanılan şampiyonluk için ise "O sezon kazanılan kupa taraftarların ve futbolcuların analarının ak sütü gibi hakkettikleri bir kupadır. Ve tüm Fenerbahçelilerin gönüllerinde sonsuza kadar sahip olacakları büyük bir şampiyonluk öyküsü olarak kalacaktır." diyen Aydınlar eğer Başkan seçilirse bu kupayı Trabzonspor'a vereceğinin de sinyallerini vermiş oldu.

Dikkat çeken diğer bir konu ise Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın düzenlediği toplantılarda basın mensupları hiç bir kısıtlama olmadan istedikleri her soruyu sorabildiler ve cevaplarını da aldılar. Mehmet Ali Aydınlar ise cevaplayamayacağı sorular gelmesi endişesiyle sadece 5 soru hakkı verdi ve geçmişle ilgili hiç bir soru sorulmamasını istedi. Zaten Mehmet Ali Aydınlar'a soru soranların neredeyse hiç biri gazeteci de değildi. 

Sonuç olarak görünen o ki Fenerbahçe Spor Kulübünün kongre sürecindeki en güçlü adayı halen Aziz Yıldırım.