KOMUTANLARIN KATILDIĞI MODA'DA Kİ DÜĞÜN BASKININDA NELER OLDU ?

KOMUTANLARIN KATILDIĞI MODA'DA Kİ DÜĞÜN BASKININDA NELER OLDU ?

Darbecilerin halen akibetleri bilinmeyen başta Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal olmak üzere kuvvet komutanlarını rehin aldıkları Moda'da yapılan düğün baskınının ayrıntıları ortaya çıktı.

15 Temmuz gecesi başlatılan başarısız darbe girişiminin en önemli aşaması olduğu anlaşılan "Düğün Baskını" en çok konuşulan ancak ayrıntıları pek az bilinen bilinen kısmının ayrıntıları ortaya çıktı.

EMİR KOMUTA ZİNCİRİNİ TAMAMLAMAK İSTEMİŞLER

Darbecilerin planlarına göre, emir komuta zincirinin en tepesinde olan bu komutanların ele geçirilip ikna edilmeleri gerekiyordu. Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık, bugünkü köşesinde Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın Kadıköy'deki Moda Kulübü'ndeki düğünden gözaltına alınış anlarını yazdı.

DARBEDEB HABERLERİ OLUNCA TOPLANMIŞLAR AMA

Aşık'ın "kulüpteki dostlarına" dayanarak aktardığına göre, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Kadıköy'de Moda Kulübü'nde bir düğüne katılmıştı. Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Mehmet Şanver’in kızının düğününe 400 davetli bulunuyordu.

Aşık o gece yaşananları şöyle aktardı:

Düğün sürerken komutanlar darbeyi haber alıyor. Kendilerine boş bir oda verilmesini istiyor. Yaklaşık 10 komutan o odaya geçerek toplanıyorlar.

O sırada Moda Kulübü otoparkına bir (veya iki) helikopter iniyor. Çok hızlı hareket eden komando benzeri askerler kulübü basıyor.

Birkaç el havaya ateş ederek önce korumaları etkisiz hale getiriyorlar. Sonra komutanların toplandığı odayı basıyor, komutanları yere yatırıp kelepçeliyorlar.

Davetliler şok içinde, olup biteni anlamaya çalışıyor.

Org. Abidin Ünal kelepçe takan askerlere:

- Ben böyle bir emir vermedim, size bu emri kim verdi, diye soruyor...

Kelepçeyi takan asker sadece:

- Bize böyle talimat verildi, diyor...

Gelen ekip komutanları adeta sürüklercesine alıp götürüyor.

Eğer komutanların korumaları gelenlere ateş açmaya kalksa kan gövdeyi götürecekti. Korumalar teslim olunca kan dökülmüyor. 

Davetliler ve kulüp personeli ömür boyu unutamayacakları bir şok yaşıyor.

Yazının devasmı için tıklayınız

Kaynak:Haber Kaynağı