Soykan Özçelik

Soykan Özçelik

Kömür Karası

Yine bir kara çarşamba yaşıyoruz an itibari ile (14.05.2014 12:45) 205 maden işçisi insanımız
can verdi sayının giderek artmasından endişe ediliyor ki hala aşağıda 500 kişi kadar daha
insanımız olduğu söyleniyor.

Tedbir almak yerine yine "Allah Rahmet Eylesin" "Takdir-i İlahi" "Ölmek Madencinin Kaderidir,bu mesleğin kaderinde var" "Güzel Öldüler" gibi sözler duyacağız şimdiden "Tane" hesabı yapılmaya başlandı Sn.Bakanımız "205 tane" işçimiz hayatını kaybetti diye açıklama yapmış.

Ne var bunda? diyebilirsiniz, nemi var? kendinden olmayanların veya küçük gördüklerinin hayatını sayı
yada kilo ile alınır bir eşya kadar küçük gördükleri için!

29 Nisan 2014 te Muhalefet partisi CHP'nin verdiği "Somada'ki maden kazaları araştırılsın"
soru önergesi iktidar partisi AKP'nin oylari ile reddedildi!

Onuru ile çalışıp evine ekmek götürmek için yerin dibinde çalışanların ve hayatını kaybedenlerin alnındaki kömür karası aslında onların "alnının akı" ama onları ölüme gönderenlerin ömür boyu alnının karası olarak duracak!

Bir oy için,MV.koltuğunu kaybetmemek için,sadakat-itaat-biat üçgeninden kopmamak için ellerini "hayır" oyu için kaldıranlar vicdanlardaki ve tarihteki yerinide alacaklar...

Bu arada Reyhanlı'da,Uludere'de,Afyonda'ki kayıplarımızda ulusal yas ilan etmeyen büyüklerimiz birden ulusal yas ilan etti buradaki insanlar canda ötekiler değilmiydi? demekki değildi çünkü Reyhanlı'dakiler Alevi,Uludere'dekiler Kürt,Afyondakilerde askerdi yani onlardan değildi...Herhalde bu sefer faciadaki işletme sahibi iktidara yakın ve kimbilir ne ihmaller açığa çıkacak!

Bu hassasiyet nereden geliyor diye düşündüm 5 gün sonra 19 mayıs ve yaklaşan bir CB seçimi var ondan olsa gerek  her iki konudada yanılmak isterim...

Toprak altında hayatını kaybeden tüm işçilerimize tanrıdan rahmet yakınlarına sabırlar dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar