KOMANDO TABURUNA VE ZIRHLI ARACA PKK SALDIRISI

KOMANDO TABURUNA VE ZIRHLI ARACA PKK SALDIRISI

Son haftalarda saldırılarını yoğunlaştıran ve 20'ye yakın asker ve polis şehit eden terör örgütü akşam saatlerinde 2 farklı noktada yeni saldırı düzenledi

DİYARBAKIR'ın Hani İlçesi'nde bulunan 3'üncü Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'na PKK'lılar tarafından, iki ayrı noktada roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada ölen ve yaralanan olmadı.

ANINDA KARŞILIK VERİLDİ

Hani İlçe merkezindeki Hükümet Konağı karşısında bulunan 3'üncü Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'na saat 16.00 sıralarında teröristler tarafından iki ayrı noktadan saldırı düzenlendi. Askeri birliğin giriş kısmı ile Sağlık Ocağı Caddesi'nin üst kısmında bulunan nöbet kulubesine, önce raketatarla saldıran PKK'lılar, daha sonra da uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Nöbet kulübesinde bulunan askerlerin de anında karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma çıktı. Yoğun ateş altında kalan PKK'lılar, daha sonra kırsal alana kaçarak kayıplara karıştı. 

Ölen ve yaralananın olmadığı saldırı sonrası kaçan PKK'lıların yakalanması amacıyla hava destekli operasyon başlatıldı.

BİR SALDIRIDA BİTLİS'TE

Öte yandan Bitlis’te zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yol kenarına bırakılan patlayıcı infilak ettirildi. Saldırıda araçta hasar meydana gelmezken, yaralanan da olmadığı belirtildi.
Olay bugün saat 17.45'de Bitlis- Diyarbakır yolunun 30’ncu kilometresinde meydana geldi.

ARAÇTA HASAR VAR PERSONELE BİR ŞEY OLMADI

Siirt’in Baykan ilçesi istikametinden gelerek Muş’a giden Muş İl Emniyet Müdürlüğüne ait zırhlı aracın geçişi sırasında, yol kenarına önceden yerleştirilmiş patlayıcı teröristlerce infilak ettirildi. Olayda zırhlı araçta buluna personel yaralanmazken, araçta da hasar meydana gelmedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı