KOLAYLA BU İLACI İÇTİ, ÖLDÜ

KOLAYLA BU İLACI İÇTİ, ÖLDÜ

38 yaşındaki İngiliz kadın 8 litre asitli içecek içip antidepresan ilaç alınca hayatını kaybetti.

Bu yılın başlarında 8 litre asitli içecek içen bir çocuk annesi kadın, aşırı dozda kafein ve fluoksetin maruz kaldığı için yaşamını yitirmişti. Asitli içeceğin yanı sıra depresyona karşı aldığı Antidepresan ilaçları da içen kadın 19 yaşındaki oğlu tarafından evinde ölü bulundu.

İngiltere’de yaşayan Victoria Lane 38 yaşında kalp krizi geçirerek hayata veda etti. Yapılan araştırmada Lane’nin günde 8 litre kola içtiği tespit edildi. İngiltere'de 38 yaşındaki Victoria Lane içtiği aşırı kola sonucu hayatını kaybetti. Kadının aldığı depresyon ilaçların ağız kuruluğuna neden olduğu ve bununla baş etmek için günde yaklaşık 8 litre gazlı içecek içtiği öğrenildi. İçeceği sevdiği için her gün içtiği bilinen ve bu yılın başlarında hayatını kaybeden kadının ölümünden sonra yapılan incelemeler ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı.

Yüksek dozlarda şekersiz asitli içecek ile antidepresan ilaç alındığında vücuttaki kafein ve fluoksetin miktarının ölüme neden olabileceği açıklandı. Bu maddelerin aşırı dozda alınmasının kadının ölümüne neden olmuş olabileceği belirtildi.

saglikhaberleri.com