Koku uzmanı şoke etti: MİSK GEYİĞİN TESTİSİNİN ÜZERİNDEKİ BEZEDEN ÇIKARTILIYOR

Koku uzmanı şoke etti: MİSK GEYİĞİN TESTİSİNİN ÜZERİNDEKİ BEZEDEN ÇIKARTILIYOR

Adli Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy'un hazırlayıp sunduğu CNN TÜRK'te yayınlanan Suç ve Delil programında bu hafta aşk, intikam cinayetler ve koku tartışıldı.

Programa psikiyatr Prof. Dr. Özcan Köknel, gazeteci Yüksel Aytuğ, ilişki danışmanı İlhan Uçkan ve koku uzmanı Vedat Ozan katıldı.

Khaber.com.tr'nin haberine göre, insanlar nasıl aşık olur, neden öldürür, dizilerdeki aşklar ve kokunun etkilerinin konuşulduğu programında sonunda koku uzmanı Vedat Ozan'ın yaptığı açıklama stüdyodaki konukları şoke etti.

Koku uzmanı Ozan kokuların kalıcı olması için hayvanların genital bölgelerinde üreyen kokuların kullanıldığını açıkladı. 

MİSK GEYİĞİN TESTİSİNİN ÜZERİNDEKİ BEZEDEN ÇIKARTILIYOR

Vedat Ozan konu hakkında şunları söyledi. "Sürdüğümüz koku olduğumuz kişiyi değil olmak istediğimiz kişiyi yansıtıyor. Dolasıyla pek çok parfüm kullanıyoruz ve bu parfümlerin uzun süre tenimizde kalmasını istiyoruz. Tenimizde kalması içinde bu parfümlerin içinde fiksatör dediğimiz malzemeler kullanmak zorundayız. Doğada en güçlü fiksatörler (sabitleyiciler) hayvanlarda var. Bunların hayvanların hangi bölgelerinden geldiğine baktığımızda, çok bilinen bir koku vardır mesela önemli fiksatörtür. Bir cins kedinin anüsünün etrafındaki salgıdan geliyor. Misk dediğimiz bir koku var mesela o da bir cins geyiğin testislerinin hemen üzerindeki bezeden çıkartılıyor. Zaten misk kelimesi de köken olarak testise kadar gidiyor. Amber dediğimiz zaman yine bir balinanın dışkısı veya kusarak attığı bir şeyden bahsediyoruz. Yani biz hayvanların genital bölgelerine yakın yerlerde üreyen kokuları alıp kendi vücut kokumuzu maskelemekte kullanıyoruz."