KÖKDEN DİNCİLER 12 KADIN DAHA KAÇIRDI

KÖKDEN DİNCİLER 12 KADIN DAHA KAÇIRDI

48 kişiyi öldürdüler, ertesi gün 12 kadını kaçırdılar.

İslamcı Eş-Şebab örgütü, Kenya'nın Mpeketoni kenti yakınlarında en az 48 kişiyi öldürdüğü saldırıdan bir gün sonra aynı bölgede yine bir baskın gerçekleştirdi. BBC'ye konuşan bölge sakinleri 14'ten fazla kişinin öldüğü saldırıda en az 12 kadının kaçırıldığını söyledi.

Kenya Cumhurbaşkanı Uhuri Kenyatta ise saldırılarla ilgili olarak "yerel politik ağları" suçladı. Kenyatta, politik odaklı etnik şiddet olarak tanımladığı saldırılarda ülkedeki bazı yerel politik grupların da yer aldığını söyledi fakat şüphelilerle ilgili ayrıntı vermedi.

'OPERASYONLAR SÜRECEK'

Ülkedeki iki saldırıyı Somali merkezli Eş-Şebab örgütü üstlendi.Örgüt sözcüsü Şeyh Abdiasis, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada "Kenya'daki operasyonların süreceğini" belirtti.

Örgüt, saldırıların Somali'de Kenya'da asker bulundurmasına ve Müslümanları öldürmesine karşılık olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

Kenya, komşusu Somali'de Eş-Şabab militanlarına karşı gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler desteki operasyonlara 2001 yılından beri yardım etmesi nedeniyle örgütün saldırılarına hedef olmuş durumda.

Eş-Şebab'ın pazar günü Mpeketoni yakınlarındaki otel ve polis merkezlerine saldırması sonucu en az 48 kişi ölmüştü. Kenya Kızıl Haç örgütü, saldırı sonrasında halen 50 kişinin kayıp olduğunu söyledi.

YÖNTEM DEĞİŞİKLİĞİ Mİ?

Saldırıların gerçekleştiği Mpeketoni ünlü turizm merkezi Lamu Adası'nın yakınlarında bulunuyor. Ancak Mpeketoni'nin kendisi turistik bir yer değil.

BBC'nin Nairobi'deki muhabiri Dennis Okari, turistlerin hedef seçilmemesi fakat Mpeketoni kentine saldırı gerçekleştirilmesi bir yöntem değişikliği olabileceğini söylüyor.

Westgate'teki alışveriş merkezine geçen sene düzenlenen saldırıda kadın ve çocukların ölmesi ülkede yoğun tepkilere neden olmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı