Kocaeli'nde TIR şoförler,ne fuhuş tuzağı; 2 kişi gözaltında

Kocaeli'nde TIR şoförler,ne fuhuş tuzağı; 2 kişi gözaltında

KOCAELİ'de, sarı peruk takıp kadın kılığına girerek, ilişkiye girmeyi teklif ettikleri TIR şoförlerinin paralarını gasp ettikleri iddia edilen 2 kişi yakalandı.

28 Aralık günü Gebze'de, 31 Aralık günü ise Körfez'de TEM Otoyolu üzerindeki bir TIR otoparkında meydana gelen olaylarda, iddiaya göre sarı peruk takıp kadın kılığına giren kişiler, dinlenen şoförlerin yanına geldi. Kadın kılığına bürünen 31 yaşındaki L.Ş. ve 25 yaşındaki B.C. şoförlere ilişki teklifinde bulundu. İlişkiye girme bahanesiyle kandırdıkları şoförlerin üzerinde bulunan para ve değerli eşyaları gasp eden 2 kişi kaçtı.

Şoförlerin şikayeti üzerine Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çevrede bulunan güvenlik kamerası ve Plaka Takip Sistemi'ndeki görüntüleri inceledi. Polis kimliklerini tespit ettiği şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Benzer suçlardan 6 adet kaydı bulunan L.Ş. ve 15 adet kaydı bulunan B.C., İstanbul Pendik'te düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin, Körfez'de TIR şoförünün 2 bin 500 TL'sini, Gebze'de yaşanan olayda ise şoförün bin TL'sini gasp ettiği belirlendi. L.Ş. ve B.C. emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

İlgili Haberler