Koç Ailesine "Vergi Rekortmeni" Plaketleri Verildi

Koç Ailesine "Vergi Rekortmeni" Plaketleri Verildi

İSTANBUL Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 25. Vergi Haftası nedeniyle düzenlene törende İstanbul ili 2012 yılı vergilendirme dönemi gelir vergisi rekortmenl...

İSTANBUL Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 25. Vergi Haftası nedeniyle düzenlene törende İstanbul ili 2012 yılı vergilendirme dönemi gelir vergisi rekortmenlerine plaket verdi.

Vali Mutlu, vergi rekortmenleri sıralamasında birinci sırada yer alan Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, ikinci sıradaki Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Suna Kıraç adına kızı İpek Kıraç'a ve üçüncü sırada yer alan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'a plaketlerini takdim etti.

25. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Vergi rekortmenleri ödül töreni' Vatan Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı konferans salonunda yapıldı. Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Dakın, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ile Yönetim Kurulu Üyeleri Semahat Sevim Arsel ve İpek Kıraç, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, sanatçılar Emel Sayın, Hakan Peker, Fatih Kısaparmak ile oyuncu Şafak Sezer, Seksenler dizisinin oyuncuları ve vergi dairesi çalışanları katıldı.

"HERKES KAZANDIĞI KADAR VERMESİ GEREKİYOR

Törenin açılış konuşmasını yapan Mustafa Dakın, vergi dairelerinin vergi toplayan sevimsiz binalar olmadığını, gülen yüzü ve personeliyle kamu hizmeti vermeye çalışan birim olduğunu ifade etti. Mükelleflerinin memnuniyetinin personellerine ayrı bir mutluluk ve motivasyon olarak geri döndüğünü kaydeden Dakın, "Bugün vermeye çalışacağımız mesaj , vergi vermeyi, belli bir kesimin, en çok kazananın vermesi gereken mali bir yükümlülük olarak değil, herkesin kazandığı kadar vermesi gerektiğini, bu mali sorumluluğun herkesin gücü kadar vermesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Vali Mutlu da konuşmasında vergi ödemenin devletin en temel egemenlik alanı ve hizmet noktasında en büyük gücü olduğunu ifade etti. Cumhuriyeti kuranların oluşturduğu ilk meclisin ilk çıkardığı kanunun vergi kanunu olduğunu hatırlatan Mutlu, "O günden bugüne pek çok yasa çıkartıldı. Vergi yasaları hayatımızın en önemli yasalarından biri olmaya devam etti. 1920'lerden bugüne geldiğimizde ve cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizin genç bir cumhuriyet olmaktan evrilerek güçlü cumhuriyet, devlet olmaya doğru hızla ilerliyor" diye konuştu.

"VERGİ MÜKELLEFLERİ ÜLKENİN BAŞ TACIDIR"

Mutlu, vergi dairelerinin halktan topladığı vergileri farklı alanlarda hizmete dönüştürerek refah seviyesini yükseltmek için çaba sarfedildiğini kaydetti. Vergi mükelleflerinin ülkenin baş tacı olduğunu söyleyen Hüseyin Avni Mutlu, "Mükelleflerimizin sayısının ve kazançlarının artmasını yürekten diliyoruz. Vergi vermeyenlerin de vergilerini vermesi konusunda vergi dairelerinin daha fazla gayretli olması gerekiyor. Henüz ülkemizde vergilendirilmemiş kazançlar ilgili oranın yüksek bir seviyede olduğunu çok iyi biliyorum. Standartlarımızı bu anlamda artırarak, vergilendirilmemiş kaçak alanları artırarak vergide adaleti sağlıklı bir noktaya çekmeleri gerektiğinin altını çizmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

KOÇ AİLESİ HER ZAMAN ZİRVEDE

Vergi rekortmenlerine plaketlerini veren Vali Mutlu, Koç ailesinin ve grubunun Türkiye'de üreten ve vergi veren önemli sanayiciler arasında her zaman zirvede olduklarını söyledi. Vali Mutlu, vergi rekortmenleri sıralamasında birinci sırada yer alan Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Sevim Arsel, ikinci sıradaki Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Suna Kıraç adına kızı İpek Kıraç ve üçüncü sırada yer alan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'a plaketlerini takdim etti.

MUSTAFA KOÇ: ÜLKEMİZ İÇİN ÜRETMEYE, ÇALIŞMAYA VE DEĞER YARATMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Plaketini alan Semahat Sevim Arsel de rahmetli babası Vehbi Koç'un bugün 18. ölüm yıldönümü olduğunu belirterek, "Holdingimizde çok yoğun bir program olmasına rağmen bu davetten duyduğumuz memnuniyetle koşa koşa geldik. Herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi. Uzun yıllardır Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden mükellefler arasında Koç Ailesi üyelerinin ilk sıralarda yer aldığını dile getiren Mustafa Koç ise "Ülkemiz için çalışmaya, üretmeye, vergi vermeye ve değer yaratmaya devam ediyoruz" dedi.

Çeşitli meslek faaliyet kollarında vergi rekortmenlerine de plaket verildiği törenin sonunda, katılımcılar toplu fotoğraf çektirdi.

İLK ÜÇ KOÇ AİLESİNDEN

Semahat Arsel, 2012 yılı için 26 milyon 876 bin 425 lira vergi tahakkuk ettirerek vergi rekortmeni olurken, ikinci Suna Kıraç 20 milyon 522 bin 019 lira, Mustafa Koç da 15 milyon 954 bin 058 lira tahakkuk ettirerek üçüncü olmuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı