İLK ÖLÜM OLAYI MUŞ'TA

İLK ÖLÜM OLAYI MUŞ'TA

MUŞ'un Varto İlçesi, Suriye'nin Kobani kentine, IŞİD saldırısını protesto, açılan ateşle, 25 yaşındaki Hakan Buksur hayatını kaybetti, Umut Bozkurt,yaralandı,

MUŞ'un Varto İlçesi'nde, Suriye'nin Kobani kentine yönelik IŞİD saldırısını protesto protesto için yapılan gösteriler sırasında açılan ateşle, 25 yaşındaki Hakan Buksur hayatını kaybetti, Umut Bozkurt da yaralandı.

İNŞAAT İŞÇİSİ

IŞİD'in Kobani'deki saldırısının protesto edildiği Varto İlçesi'nde, esnaf kepenk açmadı. Tüm cadde ve sokaklarda barikat kuran grup, Kobani için sloganlar attı. Polis, barikat kurarak, ateş yakan gruba biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Müdahaleye taş ve molotof kokteyli ile karşılık veren grup arasında gerginlik tırmandı. Çıkan olaylar sırasında açılan ateşle Hakan Buksur öldü. Buksur'un cesedi Varto Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Varto'nun Buzlugöze Köyü'nde yaşayan Buksur'un ilçe merkezinde inşaatlarda çalıştığı öğrenildi.

İŞTE HAYATINI KAYBEDEN BUKSUR

KADIKÖY'DE TOMALI MÜDAHELE

Kadıköy 'de toplanan ve Kobani'deki IŞİD saldırılarını protesto için Ak Parti İlçe Başkanlığı'na yürümek isteyen bir gruba polis izin vermedi.

Polisin biber gazı ve tazyikli suyla yaptığı müdahaleye eylemciler taş atarak karşılık verdi. Müdahale sırasında birçok vatandaş gazdan etkilendi.

DİREN KOBANİ KADIKÖY SENİNLE

Aralarında HDP ve Kaldıraç'ın da bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri yaklaşık 500 kişi saat 13.00'te Kadıköy Boğa Heykeli önünde toplandı. "Diren Kobani, Kadıköy seninle" ve "Kobani onurdur onuruna sahip çık" şeklinde slogan attı. Grup, Söğütlüçeşme Caddesi üzerinde oturma eylemi ve saygı duruşunda bulunduktan sonra Kadıköy Ak Parti İlçe Başkanlığı'na doğru yürümek istedi. Ancak emniyet yetkilileri yasal olmadığı gerekçesiyle yürüyüşe izin vermedi. Yürümekte ısrar eden gruba çevik kuvvet polisi biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Ara sokaklara dağılan gruptan polise taş atarak karşılık verenler oldu. Polisin gazlı müdahalesi sırasında birçok vatandaş etkilendi. Vatandaşlar çevredeki işyerlerine sığındığı görüldü. Bir kadının ise yaşanan panik sırasında gözyaşları içinde kızını aradı. Bölgede olaylar devam ediyor.

SULTANGAZİ'DE POLİS MÜDAHALESİ 

Sultangazi'de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kobani'de meydana gelen saldırılarla ilgili olarak açıklama yapmak üzere bir grup 1. Cebeci Yolu'nda bulunan parti binası önünde saat 13.00 sıralarında toplandı. Grup daha sonra AK Parti İlçe binasına doğru yürüyüşe geçti. Polis ekipleri grubun önünü keserek grubun yürümesine izin vermedi. DBP'li grup aynı cadde üzerinde oturma eylemi yaparak yolu trafiğe kapattı.

52403_18101_07102014152936_14.jpg

TÜRK BAYRAĞI İLE GÖSTERİCİLERİN ÜZERİNE YÜRÜDÜLER

Polis müdürleri parti yetkilileri ile görüştüğü sırada toplanan bir grup mahalleli Türk bayrağı açarak, DBP'li grubun üzerine doğru yürüyüşe geçti. Polis ekipleri, mahalleliyi ikna yoluyla kısa sürede dağıttı. DBP'li grubun olduğu alandan polis ekipleri ve mahalelinin olduğu yere taş, havai fişek ve cam şişeler atıldı. Polis ekipleri DBP'li gruba gaz bombası ve TOMA ile tazyikli su sıkarak müdahalede bulundu. Polisin bir kişiyi gözaltına aldığı görüldü. Bu sırada yoldan geçmekte olan bazı vatandaşlar gazdan etkilendiği görüldü. DBP'li grup ara sokaklara dağıldı. Bölgede gerginlik devam ediyor.

52403_18101_07102014152936_21.jpg

BAĞCILAR'DA OLAYA POLİS MÜDAHELESİ

IŞİD'in Kobani kuşatmasını protesto eden bir grup, DBP Bağcılar İlçe örgütünün bulunduğu binanın önünde toplanarak yürüyüş yapmak istedi.
Polis gruba izin vermedi, tazyikli su, biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Grup polise taşlar ve şişelerle karşılık verdi. 

Polisin müdahalesi ile ara sokaklara kaçan grup, bir süre sonra tekrar toplanarak yeniden polise taş ve şişe etti. Polisin müdahalesi devam ediyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı