KOBANİ KATLİAMCISINDA TÜRKİYE KİMLİĞİ ŞOKU

KOBANİ KATLİAMCISINDA TÜRKİYE KİMLİĞİ ŞOKU

"Elimde tutmuş olduğum kimlik kartı Akçakale'de AFAD'ın tesislerinde barınan ve kimlik kartı alan bir caninin, Kobani'deki katliama katılmış bir caninin üzerinden çıkan kimlik kartıdır"

CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge programında Suriye'deki son gelişmeler konuşuldu. Programın konukları arasında bulunan Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Kobani'de öldürülen bir IŞİD'linin üzerinde çıkan bir kimlik kartını göstererek, "Elimde tutmuş olduğum kimlik kartı Akçakale'de AFAD'ın tesislerinde barınan ve kimlik kartı alan bir caninin, Kobani'deki katliama katılmış bir caninin üzerinden çıkan kimlik kartıdır" dedi.

KATLİAM YAPANLAR TÜRKİYE'DEN Mİ GİTTİ

16.08.2013 tarihleri arasında Akçakale'de bir çadırkentte kalmış. Bu şahıs kampta kalırken şüpheli hal ve tavırlarından dolayı kamp yönetimi tarafından provokatör olarak tanımlanmış ve emniyet birimlerine gerekli bilgiler iletilmiştir. Şahıs gönüllü olarak kamptan ayrılmış ve yurt dışına kaçak olarak geçmiş ve 2013'ten bu yana da ülkemize gelmemiştir.

KAÇAK OLARAK GEÇTİ İDDİASI

Kobani'ye o bölgeden geri dönen kişi sayısı 70206. Türkiye'de 2 milyona yakın Suriyeli misafir var. Ülkelerine dönmek istemeleri durumunda geri dönme hakkına sahiptirler. Üzerine AFAD kimliği bulunması bir dönem kamplarda kaldığı dışında herhangi bir anlama gelmez. Kaldı ki, söz konusu şahıs Suriye'ye gümrük kapılarını kullanarak geçmemiş, kaçak olarak geçmiştir."

İŞTE BAYDEMİR'İN CANLI YAYINDA GÖSTERDİĞİ O KİMLİK

 

Kaynak:Haber Kaynağı