KIZLI-ERKEKLİ SORUŞTURMA TBMM'DE

KIZLI-ERKEKLİ SORUŞTURMA TBMM'DE

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'ndeki Yatılı Bölge Okulu'nda İngilizce Öğretmeni Eylem Bab'ın öğrencileri kızlı-erkekli o...

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'ndeki Yatılı Bölge Okulu'nda İngilizce Öğretmeni Eylem Bab'ın öğrencileri kızlı-erkekli oturttuğu, itiraz eden öğrencileri notla tehdit ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma açılmasını verdiği soru önergesiyle Meclis'e taşıdı. Türmen, soru önergesinde öğretmen hakkında sahte delil üretildiğini savundu.

SORUŞTURMA AÇTINIZ MI?
Milletvekili Rıza Türmen, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, şu sorulara yanıt istedi:


"Kırıkhan Yatılı Bölge Okulunda sistematik olarak uygulandığı iddia olunan baskı ile ilgili bir idari soruşturma açtınız mı? Eylem Bab'ın soruşturma dosyasında yer alan ve delil kabul edilen BİMER'e yapılan şikayetin sahibi, muhakkik ile yüz yüze görüşmesinde kendisinin okuma yazma bilmediğini, şikayetin kendisine ait olmadığını, o yaştaki çocukların kardeş olduğu ve kızlı-erkekli oturmayla ilgili bir şikayetinin olmadığını söylemiştir. Buna rağmen idari müeyyideye tabi tutulması, taraflı bir uygulamadır. Görev yapan muhakkikler üzerinde bakanlığınızın bir baskısı veya müdahalesi olmuş mudur? Görev yapan muhakkiklerin soruşturmanın salahiyetine gölge düşürdüğü açıktır, muhakkikler hakkında idari bir işleminiz olmuş mudur? Okulda görev yapan müdür yardımcısının kız öğrencilere yönelik 'Erkeklerle yan yana oturmak namusunu teslim etmektir' dediği yaygın olarak bilinmektedir. Müdür yardımcısı hakkında bir soruşturma açılmış mıdır? Müdür yardımcısının bir kız öğrenciye zorla dilekçe yazdırdığı, annesinin imzasını atmasını istediği, imzasını bilmediğini söyleyince annesinin adına kendi imzası ile şikayet dilekçesi yazdırdığı ve bunun da delil olarak kabul edildiği anlaşılmaktadır. Sahte delil üretmek, olmayan bir şikayeti varmış gibi yönlendirmek suretiyle muhakkikleri yanıltmak fiillerinde bulunan müdür yardımcısı hakkında bir soruşturma açılmış mıdır? İlçe Milli Eğitim Müdürü soruşturma ile ilgili olarak 'Başbakanı protesto mu ediyorsun? Neden kızlı-erkekli oturtuyorsun?', 'Bizim hükümetimizin zamanı şimdi. Sizin hükümetiniz başa gelince siz de istediğiniz gibi yaparsınız' beyanlarını kamuya açık ortamlarda dile getirmektedir. Bakanlığınızın taşra teşkilatının da hükümeti değil devleti temsil ettiğini dikkate alarak bu beyanların arkasında duruyor musunuz? İlçe Milli Eğitim Müdürü ile ilgili herhangi bir terfi işlemi planlamakta mısınız? AK Parti Milletvekillerinin karma eğitime karşı olduğunu belirttiği beyanlar basında yer almıştır. Karma eğitimden vazgeçmeye ilişkin bir stratejik planlama ve/veya eylem planınız bulunmakta mıdır?"


ÖĞRETMEN BELEN'E ATANDI


Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Ayhan Erkal ise, meslektaşları Eylem Bab'ın Belen İlçesi Gedikli 70'inci Yıl Ortaokulu'na sürülerek mağdur edildiğini belirterek şunları söyledi:


"Bazı öğretmenler Okul Müdürü Ali Rıza Yılmaz'ı öğrenciler arasında ayrım yaptığı ve öğretmenlere baskı uyguladığı gerekçesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet edip Milli Eğitim Bakanlığı'na da dilekçe göndermişlerdi. İl Milli Eğitim'den konuyla ilgileneceğine dair cevap gelmesinin ardından okul müdürü harekete geçerek öğretmenleri önce tehdit etti daha sonra öğretmenler hakkında soruşturma açıldı. Bu soruşturma devam ederken öğretmenlere baskılarını sürdürdü. Devam eden soruşturmanın selameti açısından Eylem Bab, Belen Gedikli 70'inci Yıl Ortaokulu'na gönderildi. Eylem öğretmenimiz Samandağ İlçesi'nin bir beldesinde ikamet etmekte ve her gün yeni okula gidip gelebilmek için 100 kilometre yol kat ediyor. Bu, öğretmeni mağdur etmiştir ve bu mağduriyetin giderilmesi için de sendika olarak dava açtık."


 

Kızlı-erkekli Oturma İddiasına Soru Önergesi

Kaynak:Haber Kaynağı