Kızını Polislerden Kurtaramadı

Kızını Polislerden Kurtaramadı

Hırant Dink suikastının aydınlatılmasına yönelik basın açıklaması yapmak isteyen grup ile polis arasında arbede çıktı. İki polis yaralanırken 12 gösterici de gözaltına alındı.

Polisten KCK gözaltısı
Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde KCK operasyonları ile Hırant Dink suikastının aydınlatılmasına yönelik basın açıklaması yapmak isteyen grup ile polis arasında arbede çıktı. İki polis yaralanırken 12 gösterici de gözaltına alındı. 
Mesut IŞIK-Büşra KAYA/GEBZE DHA 20.01.2013 18:22
 
 Gebze Eskiçarşı tarihi çeşme önünde Türk Eğitim Sendikasına bağlı yaklaşık 50 kişilik gurup KCK operasyonları ile Hrant Dink suikastının aydınlatılmasına yönelik basın açıklaması yapmak istedi. Bunun üzerine polis göstericilere açıklamaya Cumhuriyet Meydanı'nda izin vereceklerini söyledi. Grup buna karşı çıkınca polis ile aralarında önce sözlü tartışma çıktı. Bunun üzerine polis yasadışı basın açıklaması yapmak isteyenleri gözaltına almak istedi. Daha sonra polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Olayda bir komiser ile bir polis memuru yaralandı. Yaralı polisler 112 sağlık ambülansıyla hastaneye götürüldü. Olayla ilgili olarak polis 12 kişiyi gözaltına aldı. Bir Annenin ise polisler tarafından göz altına alınan 14 yaşındaki kızını kurtarma çabaları sonuçsuz kaldı.