KIZINA 54 YAŞINDA ARABA ALDI 150 MİLYAR ÖDEDİ

KIZINA 54 YAŞINDA ARABA ALDI 150 MİLYAR ÖDEDİ

BURSALI Tekstilci Cihan Güneş, klasik otomobil tutkunu kızı Dilara Güneş'e 18'inci yaş günü hediyesi olarak 47 bin dolar'a 1959 model Chevrolet Conver...

BURSALI Tekstilci Cihan Güneş, klasik otomobil tutkunu kızı Dilara Güneş'e 18'inci yaş günü hediyesi olarak 47 bin dolar'a 1959 model Chevrolet Convertible otomobil verdi. Cihan Güneş, otomobilin ilk günkü gibi yenilenmesi ve mavi olan renginin kırmızıya dönüştürülmesi için de 50 bin TL harcadı.

Bursalı tekstilci Cihan Güneş, 18 yaşına giren kızına, bir yıl önce 47 bin dolara satın aldığı 1959 model Chevrolet Convertible'ı hediye etti. Kızı Dilara Güneş'in isteği üzerine mavi renkte olan aracın rengini, orijinalliği bozulmadan kırmızıya dönüştürmesi ve eski parçalarını yenileriyle değiştirmesi için, üç kuşak boyunca kaportacılık yapan Ali Ersöz'e teslim etti. Eskiyen parçaları için Amerika'dan orijinallerini getirten Güneş, aracın restorasyonu için 50 bin TL harcadı.

PAHALI BİR TUTKU

55 yıllık aracı yenilendikten sonra kendisinin kullanacağını söyleyen Dilara Güneş, klasik otomobil hayranlığının babasından geçtiğini belirtti. Güneş, klasik aracı kullanmanın kendisi için çok özel bir his olduğunu kaydederek şunları söyledi:

"Daha önce babamla birlikte bu araca biniyorduk. Şimdi ben kullanacağım. Klasik bir araca bindiğinizde kendinizi geçmişe dönmüş gibi hissediyorsunuz. Herkes eski araçlara ilgi duyuyor. Ama bu pahalı bir tutku. Nadir bulunan aracı 50 bin TL’ye yeniliyoruz. Herhangi bir parçası bozulduğunda anında tamir edilemiyor. Yurtdışından parçaların gelmesini beklemek zorundasınız. Parçanın gelmesi ve yaptırabileceğiniz bir yer bulmak sorun. Ama farklı bir tutku olduğu için maliyetini düşünmüyorsunuz."

ORJİNALLİĞİ BOZULMADI

Aracın yenilenmesi için 6 aydır çalıştıklarını söyleyen kaporta ustası Ali Ersöz de şu bilgileri verdi:

"1959 model Chevrolet Convertible’dan Türkiye’de iki üç tane var. Bu araç bize geldiğinde çalışıyordu. Ama orijinalliği bozulmadan yenilenmesi istendi. Tüm yürüyen aksamını, motorunu, boyasını yeniledik. Döşemeleri hakiki deriden yapıldı. Şu an parçaları toplamaya başladık. Fabrikadan çıkmış haliyle müşterimize iki hafta içinde teslim edeceğiz. Bu iş yapan için de yaptıran için de bir tutku. Ortaya bir eser çıkıyor."

 

KIZINA 54 YAŞINDA ARABA ALDI 150 MİLYAR ÖDEDİ

Kaynak:Haber Kaynağı