KIZILAY'DA UYARI YAPAN SARIKLILARI KADINLAR BÖYLE KOVDULAR

KIZILAY'DA UYARI YAPAN SARIKLILARI KADINLAR BÖYLE KOVDULAR

Son günlerde iyice artan kökten dinci eylemler vatandaşların sabrını taşırmaya başladı.

Sık sık meudana gelen tecavüzler, tacizler ve kadına şiddetin korunup kollandığı bir ülke haline gelen Türkiye'de kimin organize ettiği, nereden finanse edildikleri belli olmayan cüppeli sarıklı insanlar artık başkentin göbeğinde kadınları korkutarak sindirmeye çalışıyorlar.

İşte vatandaşın sabrını taşıran polis korumalı sarıklı cüppeli tesettür uyarıcıların gördğü tepki.

KADINLAR PROTESTOSUNA POLİS ENGELİ

Ankara Kızılay’da sarıklı cübbeli bir grup, kadınları tesettür konusunda uyaran bildiri dağıtınca bazı Halkevleri üyesi kadınların tepkisiyle karşılaştı.

Sendika.org'un haberine göre kadınların nasıl giyinmeleri gerektiğine dair bildiri dağıtıldığı haberini alan Halkevleri üyesi kadınlar, bildiri dağıtan gruba müdahale ederek “Ensarcılar, dinciler işte burada. Siz bize nasıl giyineceğimizi, nasıl yaşayacağımızı söyleyemezsiniz. Defolun buradan.” dedi

ARAÇLARI POLİS KORUMALARI VAR

Tepki üzerine bildiri dağıtan grup geldikleri araca binerek uzaklaştı.

“Tesettüre dikkat edelim hanımlar” başlıklı bildiride, "kömür kapının önüne bırakılır ama elmas evin en gizli köşesine saklanır. çünkü örtü kadının değerinin göstergesidir... lütfen hanımlar örtünmek önemlidir" gibi ifadeler yer alıyor. Ayrıca İslam'da tesettür ile ilgili ayet ve hadisler aktarılıyor.

İŞTE O BİLDİRİLER

untitled-3(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı