KIZILAY BOMBACILARI HAKKINDA SKANDAL İDDİALAR

KIZILAY BOMBACILARI HAKKINDA SKANDAL İDDİALAR

İçişleri Bakanlığının Yazılı bir açıklama ile duyurduğu Ankara intihar saldırısı failine dair ileri sürülen iddialar bitmek bilmiyor. İleri sürülen iddialar arasında doğruysa skandal bilgilerde yer alıyor

Ankara'nın kalbi Kızılay Meydanı'na çok yakın bir mesafede gerçekleştirilen saldırıda 37 kişi yaşamını yitirmişti.

İDDİALAR KAFALARI KARIŞTIRDI

Saldırının ardından, failleri belirlemek için başlatılan soruşturmada bombayı patlatan teröristin Seher Çağla Demir olduğu belirlendi. Cumhuriyet'in haberine göre, İçişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, bombacı Seher Çağla Demir'in PKK üyesi olduğu ifade edildi.

BOMBACILARIN GEÇMİŞİNİ İLK KEZ HABERARTI TÜRK YAZMIŞTI

BURSA POLİSİ 1 YIL BOYUNCA DİNLEMİŞ

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi olan Demir, 4 kadın arkadaşıyla birlikte Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde PKK üyeliği ve propogandası suçlamasıyla yargılanmıştı. Davanın son duruşması Aralık 2015'te yapılmış, dava karar için ileri bir tarihe ertelenmişti. Bombalı saldırının ardından çıkan haberlerde, Demir'in 'firari sanık' olduğu söylenmişti. Ancak Demir hakkında çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

SKANDAL İDDİA

'Firari' denilen Ankara'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren Demir'in bir yıl boyunca Bursa Terörle Mücadele Müdürlüğü'nce yürütülen soruşturma kapsamında telefonlarının dinlendiği iddia edildi. Bursa polisi tarafından alınan dinleme kararının 'örgütsel faaliyetler' kapsamında alındığı bildirildi.

EŞYALI OLARAK 400 TL'YE KİRALAMIŞLAR

Milliyet Gazetesi'nden Paşa Alyurt'un haberine göre, bombalı eylemi birlikte gerçekleştirdikleri düşünülen Seher Çağla Demir ve Ö.Ü'nün olaydan 15 gün önce Gaziosmanpaşa Boyabat Sokağı’ndaki bir apartmanda bahçe katında bir ev kiraladıkları ortaya çıktı. Eve giriş ve çıkışları sadece buradan sağladıkları öğrenilen teröristlerin apartman giriş ve çıkışını hiç kullanmadıkları, 500 TL’lik evi de kısa süreliğine eşyalı olarak bin 400 liraya kiraladıkları belirtildi. Teröristlerin bu yüzden apartman sakinleri tarafından fark edilmedikleri belirtildi.

İŞTE KALDIKLARI EV

UYUŞTURUCU SABIKASI VAR

Demir’in evden çok çıkmadığı, alışverişi Ö.Ü'nün yaptığı belirtildi. Adli Tıp’taki ceset üzerinde ikinci ismin Ö.Ü olup olmadığı araştırmaları hala sürüyor. Ancak emniyet ve tanıklar, ikinci ismin Ö.Ü olduğu üzerinde duruyor. Mahalledeki esnaf da emniyetin gösterdiği fotoğraflardan Ö.Ü'yü teşhis etti. Uyuşturucudan sabıkası olan Ö.Ü'nün alışveriş yaparken akıcı ve düzgün bir Türkçe’yle konuştuğu ve çok rahat gözüktüğü ifade edildi.  Ö.Ü'nün berberde tıraş olurken, Edirne Keşanlı olduğunu anlattığı, saçlarını 3 numara kestirdiği kaydedildi. Kuaför çalışanı, Ö.Ü'nün Demir için “kız kardeşim” dediğini ve “Buraya kız kardeşimle birlikte geldik. İşlek bir yerde güzel bir pastane açacağım. Kızılay’da keşif yapacağım” ifadelerini kullandığını söyledi. 

Kendisinin Cebeci tarafında pastane dükkanı açabileceğini, orada üniversiteli gençlerin bulunduğunu ve iyi iş yapacağını söylemesi üzerine Ö.Ü'nün kendisine, “Yok ben Kızılay’da açağım” dediğini anlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı