KIZ YURDU FACİASINDA SKANDAL ÜSTÜNE SKANDAL

KIZ YURDU FACİASINDA SKANDAL ÜSTÜNE SKANDAL

Yangına olay yerinde kızının akıbetini öğrenmeye çalışan bir öğrenci velisi, "Burası Süleymancıların yurdu. Yurdu yıktılar, çocuklarımızı buraya yerleştirdiler" dedi.

 

Adana'da kız orta öğretim öğrencilerinin kaldığı yurtta yangın felaketi yaşandı. Cumhuriyet'in haberine göre,Adana'nın Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11'i öğrenci 12 kişi yaşamını yitirdi, 22 öğrenci yaralandı. 

BİRBİRLERİNE SARILMIŞLAR

22 öğrencinin de yaralandığı yangınla ilgili soruşturma devam ederken, ölen kızların cesetleri birbirlerine sarılı bulundu. 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Alpgedik: Cesetler yangın merdivenin olduğu noktada bulundu, kilitli olduğu anlaşılıyor, açamamışlar... Yangın sırasında kilitli olup olmadığı tartışılan binanın yangın merdiveninin açık olduğu dikkat çekti.

ÇATI ÜZERLERİNE ÇÖKTÜ

NTV yayınına bağlanan Adana Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Yangın merdiveni çocukların cesetlerine ulaşıldığı bölge. Tahminim, yangın merdiveninin kilitliği olduğu anlaşılıyor, açamamışlar. Çocuklar 11-14 yaşındalar” açıklamasında bulundu. Sözlü, ahşaptan yapılan çatının yangın yüzünden çocukların üzerine çöktüğünü açıkladı.

ENKAZ ORTAYA ÇIKTI 

Aladağ'daki kız öğrenci yurdundaki facianın boyutları bu sabah gün ağarınca ortaya çıktı. 3 katlı binanın çatısının tamamen yanıp çöktüğü görüldü. Yangın sırasında kilitli olup olmadığı tartışılan binanın yangın merdiveninin açık olduğu dikkat çekti

NEDENİ BELİRLENEMEDİ AMA BAKAN ELEKTRİK KONTAĞI TEŞHİSİNİ KOYDU

Sinanpaşa Mahallesi'ndeki 3 katlı Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

SKANDAL İÇERİSİNDE SKANDAL

Olayda dumandan zehirlenerek ve yanarak yaşamını yitiren 12 kişinin cesedine ulaşıldı. Yaralanan 22 kişi ise çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. 9 öğrencinin cenazesi ceset torbalarına konularak bir ambulans ile Adana Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Cenazeler görevliler tarafından tek tek indirilerek morga konuldu.

DERNEĞE AİT YURT

Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta öğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda yangın çıktı. A Haber'in olay yerinden verdiği bilgiye göre faciada bir bakıcı ve 11 öğrenci hayatını kaybetti.

NEDENİ BİLİNMİYOR

Adana’nın Aladağ ilçesindeki Sinanpaşa Mahallesi’nde bulunan bir kız öğrenci yurdunda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

İtfaiyenin müdahale ettiği yangında 3 katlı binanın ahşap olan son katı alevlere teslim oldu. Yangın sonucu maalesef 11’i öğrenci, 1 görevlinin hayatını kaybetti. Ayrıca 13 öğrencinin de yaralandığı belirtildi.

Yaşanan facianın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Adana’ya gidiyor.  Konuya ilişkin açıklama yapan Adana Valisi Demirtaş, “12 cenazeye ulaştık, 22 yaralı hastanede’ dedi. 

İLK SKANDAL GÖRÜNTÜLER

Öğrenci velisinin isyanı: Burası Süleymancıların yurdu, çocukları buraya yerleştirdiler
Adana'nın Aladağ İlçesi'ndeki bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11 öğrenci ile 1 görevlinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Yangına olay yerinde kızının akıbetini öğrenmeye çalışan bir öğrenci velisi, "Burası Süleymancıların yurdu. Yurdu yıktılar, çocuklarımızı buraya yerleştirdiler" dedi.

PENCEREDEN ATLADILAR

Yangında alevlerden kaçmak isteyip pencereden atlayan öğrencilerin de aralarında bulunduğu 13 kişinin yaralandığı, kimliği henüz belirlenemeyen bir öğrencinin cesedine ulaşıldığı, 8 öğrencinin ise kayıp olduğu bildirildi.

 

CAMLARDAN ATLAYARAK CANLARINI KURTARDILAR

adana-2.jpg

Alevler bir anda binayı sararken içeride bulunan öğrenciler korku içerisinde camlardan atlayarak canlarını kurtardı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ve ambulanslar sevk edildi.

ADANA VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA
Yangınla ilgili açıklama yapan Adana Valisi Demirtaş, “İlk belirlemelere göre 13 öğrencimiz yaralandı, yangında ölen yok” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Gedik, CNN Türk canlı yayınında yangına ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Gedik, yangının yurdun birinci katında başladığını ve en üst katın ahşap olması nedeniyle çok hızlı bir şekilde yayıldığını ifade etti. Bu nedenle de çatının çöktüğünü söyledi. Binada soba olmadığını ve kalorifer ile ısınmanın sağlandığını söyleyen Başkan Gedik, yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu kaydetti. Mustafa Gedik, binanın müffettişler tarafından kontrol edilip edilmediğine ilişkin yöneltilen soruya ise Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri tarafından zaman zaman kontrollerin yapıldığı ve şimdiye kadar yurt ile ilgili sorunlu bir bilginin gelmediğini söyledi.

adanada_kiz_ogrenci_yurdunda_yangin_1480443859_8371.jpg

YASAL YURT MU ?

İtfaiyenin dört koldan binaya müdahale ederek yoğun alev alan ahşap katı söndürme çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Akgedik, birkaç öğrencinin alevlerden kaçmak için pencerelerden atlayarak yaralandığını ve tedavi altına alındıklarını kaydetti. Akgedik, şöyle konuştu:

İÇERDE KAÇ KİŞİ VAR BİLMİYORUZ

“İçeride kaç kişinin bulunduğuna dair kesin bilgimiz yok. Bazıları içeride öğrenciler var diyor bazıları yok diyor. Yurtta toplamda 28 öğrenci kalıyor. Bazıları mahallelere dağılmışlar, tespitini yapamıyoruz.

Bölge Orman Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ile bizim itfaiye araçlarımız yangına müdahale ediyor. Son kata girebilmiş değiliz. Öğrenciler hakkında sağlıklı bilgimiz yok. Öğrenciler daha çok köylerde yaşayan ailelerin çocukları olduğu için şu an ailelerinden de buraya gelen yok.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı