KIZ KARDEŞİNE TECAVÜZLE SUÇLANAN İMAM DAVASI

KIZ KARDEŞİNE TECAVÜZLE SUÇLANAN İMAM DAVASI

ERZURUM'da kız kardeşi H.B.'ye (23) tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan köy imamı A.B. (29) ile erkek kardeşi M.B. (27), 3'üncü Ağır Ceza...

ERZURUM'da kız kardeşi H.B.'ye (23) tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan köy imamı A.B. (29) ile erkek kardeşi M.B. (27), 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanıklar suçlamaları reddetti.

Merkez Yakutiye İlçesinde oturan H.B., polise başvurarak iki ağabeyinin kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdü. Annesi İ.'yi 7, babası A.'yı ise 1 yıl önce kaybettiğini belirten H.B., imam olan ağabeyi A.B.'den hamile kaldığını ve Ankara'da kürtaj olduğunu iddia etti. Son olarak küçük ağabeyi M.B.'nin tecavüzüne uğradığını anlatan genç kadının şikayeti üzerine iki erkek kardeş tutuklandı. Kardeşler 18 yıla kadar hapis cezası istendi.

3'üncü Ağrı Ceza Mahkemesinde bugün görülen ilk duruşmaya Kadın Sığınma Evi'nde kalan H.B. çarşaflı olarak polis eşliğinde adliyeye getirildi, duruşma salonunda çarşafı çıkardı. H.B.'nin orta zeka seviyesinde olduğuna yönelik rapor üzerine Mahkeme Başkanı Hüseyin Öztürk ifade almadan önce mağdura önce akrabalarını, sonra Türkiye'nin başkentini, Başbakan ve Cumhurbaşkanın isimlerini sordu. Bu soruları doğru bilen genç kadın, ilin yöneten kişinin kim olduğunu ve Türkiye'nin kaç bölgeden oluştuğu sorularını bilemedi. Daha önce verdiği ifadeleri tekrar eden H.B., ağabeyleri ile birlikte 4 kişinin kendisine zorla tecavüz ettiğini bildirdi.

Kars'ın bir köyünde kadrolu imam olan A.B., böyle bir suçtan dolayı mahkeme heyetinin karşısından olmaktan utandığını söyledi. Kız kardeşinin babalarının ölümünün ardından psikolojisinin bozulduğunu savunan A.B., "Emniyette suçlamaları kabul etmem konusunda baskı yaptılar. 'Kabul et, daha sonra pişmanım dersin' diyerek bırakılacağımı söylediler. Bu nedenle ben de kabul ettim. O bizim öz bacımız. Hep korudum kolladım. Hamile olduğunu söyledi. Kardeşim M., 'kız kardeşimizi dövmesin evimiz dağılmasın' diye Ankara'ya götürüp çocuğu aldırdım. Evden kaçmaması yönünde telkinde bulundum. Görüştüğü biri varsa evlenebileceklerini söyledim. Ancak evden sürekli kaçıyordu. Bu yüzden sinirlendim, tokat attım. O da iftira attı. Aramızda kesinlikle cinsel teşebbüs olmadı" diye konuştu.

Diğer ağabey M.B. de suçlamaları kabul etmedi. M.B., "Kardeşimi dövdüğümde 'seni içeriye attıracağım' dedi. Kardeşim, 'kötü yola düşmesin, başına bir şey gelmesin' diye dövdüm. Suçlamalar doğru değil, iftira" dedi.

İki kardeşin avukatı Erhan Topcu, sığınma evinde görüştüğü kız kardeşin ağabeylerine iftara attığını ileri sürdü ve sığınma evinde yazdığı günlüğü delil olarak gösterdi. Mahkeme Başkanı iki kardeşin tahliyesini, diğer üyeler tutukluluk hallerinin devamını istedi. Mahkeme Heyeti, oy çokluğu ile iki kardeşin tutukluluk durumunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
 

Kaynak:Haber Kaynağı