Kıyafeti camiye uygun olmayan turiste özel kıyafet

Kıyafeti camiye uygun olmayan turiste özel kıyafet

Turistlerin camilere yaptığı ziyaret İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nü rahatsız etti. Buna göre cami girişlerinde uygun kıyafeti olmayan turistlere başörtüsü ve özel kıyafet verilecek.

Kıyafeti, cami ziyaretine "uygun olmayan" turistler için, vücudu baştan ayağa örten farklı renklerde elbiseler dikilmeye başlandı.

AA'da yer alan habere göre, tarihi camileri ziyaret etmek isteyen yerli ve yabancı turistlerden kıyafeti uygun olmayanların kullanması için farklı renklerde elbiseler tasarlandı. Hazırlanan kıyafetler, başı, kolu ve dizi açık olan kadınlarla atletli veya kısa şortlu erkeklere giydirilecek.

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde 22 Ocak tarihinde ''İstanbul Tarihi Camileri Ziyaretçi Yönetimi'' konusunda ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla çalıştay düzenlendi. Bu çalıştayda ortaya çıkan öneriler, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mevlüt Bulut, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Turist Rehberleri Birliği Başkanı Şerif Yenen'in katıldığı üst toplantıda karara bağlandı.

''İstanbul Tarihi Camileri Ziyaretçi Yönetimi Kararları''na göre, İstanbul'daki turistik camiler yaz aylarında 08.30-19.00, kışın da 08.30-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Kıyafeti cami ziyaretine "uygun olmayan" turistlerin giyeceği elbiseler tasarlanırken, Cami girişlerinde büyük başörtülerinin yerini, vücudu baştan ayağa örten kıyafetler alacak. Başörtüsü ve elbiseden oluşan iki parça halinde tasarlanan kıyafet, 6-7 renkte ve sade olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan elbiselerin üzerinde herhangi bir yazı ya da desen bulunmayacak.