Kışlada Dayak Yiyen Asker Yoğun Bakıma Alındı

Kışlada Dayak Yiyen Asker Yoğun Bakıma Alındı

İstanbul Ayazağa'da zorunlu askerlik yapan Hasan Üce "bölük komutanının adamları" dediği iki asker tarafından dövüldü. GATA'da yoğun bakıma alınan Üce'nin beyninde kanama olduğu ifade ediliyor.

İstanbul Hasdal 3. Kolordu Komutanlığı'nda zorunlu askerlik yapan Hasan Üce, zorunlu askerlik yapan iki erin darp etmesi sonucu Haydarpaşa Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) yoğun bakıma kaldırıldı.
 
bianet'ten Ekin Karaca'nın haberine göre, Hasan Üce'nin amca oğlu İsmail Üce, kuzeninin Şırnak Beytüşşebaplı olduğunu ve yaklaşık bir yıldır İstanbul'da zorunlu askerlik yaptığını söyledi.
 
Sabah kendisine telefon geldiğini ve kuzeninin yoğun bakımda olduğunu öğrendikten sonra derhal GATA'ya gittiğini ifade eden İsmail Üce, yaşananları şöyle aktardı:
 
"Hastaneye geldiğimde Hasan'a refakat eden asker kavga çıktığını söyledi.Hasan bundan on gün önce iki üç askerle tartışmış. Bölük komutanı da sadece Hasan'ı cezalandırmış, diğer askerler ceza almamış. Bu da bölük komutanına gidip haklı olduğunu ama kendisinin cezalandırıldığını söylemiş. Bölük komutanı da Hasan'ın suçlu olduğu konusunda ısrarını sürdürmüş.
 
Bunun üstüne Hasan, diğer tartıştığı askerlere gidip bölük komutanının ayrımcılık yaptığını ve kendisinden şikayetçi olacağını söyledikten sonra akşam içtimasında iki kişi Hasan'ı tuvalete götürüp ağır şekilde dövmüş.
 
Sabah çekilen filme göre, beyinde kanama tespit edildi. Şu an hayati tehlikeyi atlatamadı. Yüzünde elmacık kemiği kırılmış durumda. Kaldırım taşıyla yüzüne vurmuşlar.
 
Hasan'ın yanına çok kısa süre girebildik. Kendisi olayda yer alan askerlerin bölük komutanının adamları olduğunu söyledi.
 
Hastaneye bir binbaşı ve bir üsteğmen geldi. Konuyla ilgileneceklerini ve ne gerekirse yapacaklarını söylediler. Onlarda da bir tedirginlik vardı."