Kışanak'tan 'sızdırma' yanıtı

Kışanak'tan 'sızdırma' yanıtı

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, İmralı tutanaklarının kendisi tarafından basına sızdırıldığına ilişkin bugün bir gazetede yayımlanan haberinin provokatif, gündem saptırmaya yönelik asılsız haber olduğunu söyledi.

Kışanak, "Başbakanlık ve hükümetin bu konuda bir tutumu, ellerinde bir bilgisi, bir yaklaşımı varsa, bizimle paylaşmaya davet ediyorum. Asla böyle bir şey söz konusu değildir" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) bu yıl Diyarbakır'da yapılacak nevruz kutlaması programının açıklandığı toplantıya katılan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'a, bugün bir gazetede 'Başbakana giden isim Kışanak' manşetiyle yer alan ve İmralı tutanaklarının kendisinin onayı ile sızdırıldığı ileri sürülen haberle ilgili görüşü soruldu. Haberin aslı olmayan, hedef saptırmaya yönelik provokasyon olduğu görüşünü savunan Gültan Kışanak, şunları söyledi:

"Bu haberi kimin, hangi maksatla yaptığını Yeni Şafak gazetesinin yönetimi açığa çıkartmak durumundadır. 'Başbakanlığa giden isim' diyerek Başbakanlığa atfen yapılmış bir haberdir. Başbakanlık ve hükümetin bu konuda bir tutumu, ellerinde bir bilgisi, bir yaklaşımı varsa, bizimle paylaşmaya davet ediyorum. Asla böyle bir şey söz konusu değildir. Bu haber hedef saptırmaya, işi içinden çıkılmaz hale getirmeye, anlaşılmaz kılmaya ve BDP'yi sorumluluk altında tutmaya yönelik, kasıtlı, maksatlı, yalan bir haberdir."

"KİMLERİN TERİPLEDİĞİ ORTAYA ÇIKACAK"

BDP'nin yürüttüğü soruşturmada, İmralı tutanaklarını sızdıran doğru adreslerin ve gerçeğin ortaya çıkacağından kaygı duyanların bu haberi yaptırdığını kaydeden Gültan Kışanak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü biz parti olarak durumu ciddiye alıyor ve ciddi bir soruşturma yürütüyoruz. Eşbaşkanımız Demirtaş'ın ifade ettiği gibi soruşturmada ciddi bir aşamaya geldik. Biz bu sürecin nasıl geliştiğini bütün şeffaflığıyla kamuoyu ile paylaşacağız. Kimlerin, hangi amaçla, nasıl böyle bir şey tertiplediği açığa çıkacak. Bu haberin kendisi, gerçek kaynağın açığa çıkmasından rahatsızlık duyanların ön kesme adına yaptığı kasıtlı bir haberdir. BDP olarak hükümete çağrıda bulunuyoruz. Ellerinde devletin imkanları ve istihbarat imkanları var. Böyle spekülatif haberlere pabuç bırakmamak gerekir. Partimiz bu konuda doğru adresi tespit etmek için kararlıdır ve elindeki imkanları en iyi şekilde değerlendiriyor. Hükümet de elindeki imkanları en iyi şekilde kullanırsa ve bizden de bu konuda destek isterse, bilgi paylaşırsa, biz bilgi paylaşmaya, destek sunmaya hazırız."

Gültan Kışanak, gerçek kaynağın açığa çıkmasını istediklerini, bu tür spekülatif haberlerle gündem saptırmaya gerek olmadığını belirtirken, "Bu konuda herkes kendisi bir senaryo yazıp bunu bize onaylatma derdinde" dedi. 

"HERKES SENARYOSUNU YAZMAYA ÇALIŞTI"

BDP'nin en yetkili ağızdan soruşturmanın geldiği aşamayı değerlendirdiğini, bunu açıklayacaklarını söylediklerini hatırlatan Gültan Kışanak, şöyle dedi:

"Demirtaş önemli bir aşamaya geldiğimizi, bunu önümüzdeki günlerde açıklayacağımızı söyledi. Ondan sonra herkes kendi senaryosunu yazmaya çalıştı. Bırakın BDP kendi soruşturmasını senaryo değil, hakikatlerle kamuoyuna paylaşma sürecini doğru işletsin. Bu haber çıktığından beri Yeni Şafak gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni ve Ankara temsilcisini kurumsal ve kişisel olarak defalarca aradım. Telefonuma yanıt vermediler. Bu haberi hangi bilgilere dayanarak,nasıl yaptıklarını sormak ve neden benim görüşüm alınmadan böyle bir haber yapıldığını sormak istiyordum. Yapılan haberin mahcubiyetinden olsa gerek; telefonuma çıkmadılar. Haberi yaparken de beni aramadılar."

Toplantıya katılan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise yürüttükleri soruşturma ile ilgili henüz eksikliklerin olduğunu ifade ederek, "O eksiklikler tamamlanmadan açıklamamız doğru olmaz. Soruşturma tamamlanınca açıklayacağız" demekle yetindi.