Kırmızı Fular da Suçmuş!!!

Kırmızı Fular da Suçmuş!!!

Antalya’da Gezi protestolarına katılıp tutuklanan A.Deniz Karacagil’e yönelik suçlamalar arasında, ‘taktığı kırmızı renkli fuların sosyalizmi simgelediği’ iddiası da yer alıyor

Antalya’da 2-3 Ekim’de ev baskınları ve takiplerle sokaktan gözaltına alınan 6 Gezi Direnişçisinden 3′ü 5 Ekim’de tutuklanmıştı.
 
2-3 Ekim’de ev baskınlarında gözaltına alınan Murat Sezgin, Mustafa Cihan Yılmaz ve Ayşe Deniz Karacagil 5 Ekim tarihinde görülen davada tutuklanmışlardı. Tutuklular arasında yer alan Ayşe Deniz Karacagil’in taktığı kırmızı fular “sosyalizmin simgesi” olduğu gerekçesiyle suç delilleri arasında sayıldı.
 
“Deniz bir süreliğine bizden ayrıldı”
 
Konuyla ilgili Görüşlerini aldığımız Antalya Halkevi üyesi ve Ayşe Deniz Karacagil’in annesi Nuray Erçağan ile görüştük. Erçağan: “İddianame polis tarafından hazırlanmış ve hazır olarak mahkemeye sunulmuş bir iddianamedir. Yanlış ve ezbere bilgilerle yazıldığı anlaşılıyor. Gözaltında kaldığı sürece karakolda çeşitli psikolojik baskılara da maruz kaldı. Farklı odalarda farklı kişilerce iyi polis kötü yöntemiyle defalarca sorgulandı. Gerçek dışı iddiaları kabul ettirmeye çalıştılar.Gezi direnişi süresince yapılan eylemlere bende katıldım benim kızımda katıldı. Geleceğinin elinden alındığına inanıyordu, bu nedenle eylemlerde olması gerektiğini düşünüyordu. Kızım taktığı iddia edilen kırmızı fuları hiç takmadı. Ben bunu kırmızı fular takmak suçtur anlamında söylemiyorum, iddianamenin ne kadar yalan yanlış bilgilerle hazırlandığı anlaşılsın diye söylüyorum. Bir gazetede okudum “Bunlar dağa çıksınlar” demişler biz Karadeniz’den buraya geldik benim kızım dağlara çıktı, vadi vadi dağ dağ gezdi HES’lere karşı doğasına, suyuna sahip çıkmak için mücadele etti. Antalya’da da doğanın talanına karşı mücadele etti. Deniz kısa bir süre aramızdan ayrıldı, dönecek ve birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.  Antalya’da 5 kişi Gezi direnişi nedeniyle tutuklu.