Kırca hakkında suç duyurusu!

Kırca hakkında suç duyurusu!

Levent Kırca hakkında suç duyurusundu bulundu.

NEVŞEHİR Barosu avukatlarından Taşan Tekeli, İngiltere'nin başkenti Londra'da yaptığı konuşmada, 'hükümete karşı halkı kinlendirmek, ayaklandırmak amacıyla provokatif konuşma yaptığı' iddiasıyla sanatçı Levent Kırca hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Avukat Taşan Tekeli, Nevşehir Adliyesi'ne gelerek dilekçesini vermeden önce basın mensuplarına, Ulusal TV Yayın Yönetmeni de olan sanatçı Levent Kırca'nın Londra'da yaptığı, internette ve televizyonlarda yayınlanan konuşmasında, direkt hükümeti hedef göstererek halkı ayaklanmaya teşvik ettiğini düşündüğünü, bu nedenle de suç duyurusunda bulunmaya karar verdiğini söyledi.

Tekeli, "Vatandaşlık görevimi yerine getirmek için suç duyurusunda bulunmaya geldim. Aslında bu görevin savcılara ait olduğunu düşünüyorum. Savcıların internette görüntüleri seyrederek resen kovuşturma işlemlerine başlaması gerekirdi. Ben, vatandaş olarak bu hususu ciddiye aldım, seyrettiğim video kayıtlarından dehşete kapıldım. Bu nedenle Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuyorum" dedi.

Avukat Tekeli, daha sonra 'halkın seçtiği meşru hükümete karşı halkı kinlendirmek, ayaklandırmak amacıyla provokatif konuşma yaptığı'nı iddia ettiği Levent Kırca hakkındaki suç duyurusu dilekçesini Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi.

Kırca'nın sözleri

NEVŞEHİR Barosu avukatlarından Taşan Tekeli'nin dilekçeyle birlikte verdiği görüntü kayıtlarına göre sanatçı Levent Kırca Londra'daki konuşmasında şunları söylemişti:

"Arkadaşlar bir an için sizi sessizliğe davet ediyorum. Bir kaç şey söyleyeceğim. Ben burada Londra'ya İşçi Partisi'nin düzenlediği bir organizasyonda oyun oynamaya geldim. Geldiğimde duydum ki; Türk halkı ayaklanmış, Cumhuriyet için vatan için Atatürk için Türk halkı ayaklanmış durumda. Şu anda yönettiğim Ulusal Kanal'dan da edindiğim bilgiye göre, İstanbul Türk halkı tarafından ele geçirilmiş durumda, İstanbul'da sadece cumhuriyetçiler ve Atatürkçüler var, şu anda Taksim Meydanı tamamı ile cumhuriyetçilere açılmış polis barikatları kaldırılmış ve geri çekilmiş durumda. Ancak her şeyi başarmış, Kurtuluş Savaşı'nı başarmış, düşmanı denize döken Mustafa Kemal'in askerleri olan Türk halkı bu kadarla da elbette ki yetinmeyecektir. Türk halkı Türkiye'yi tekrar ele geçirecek ve Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır. Muhtemelen bu hiç konuşulmadı ama bir iki gün içinde Silivri'de, Sincan'da ve Hasdal'da yurtseverler hapishaneleri boşaltacaklar ve Atatürk'ün askerleri dışarı çıkacaktır."