KİMYASAL DEHŞETİ... KARGO BİNASINDA SIZINTI: 59 KİŞİ HASTANEDE

KİMYASAL DEHŞETİ... KARGO BİNASINDA SIZINTI: 59 KİŞİ HASTANEDE

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde bulunan bir kargo firmasında kimyasal bir maddenin bulunduğu pakette sızıntı yaşandı.

Olay sabah saatlerinde, Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki Kullar Mahallesi'nde bulunan bir kargo firmasında meydana geldi.

Bir kimya firmasına ait içerisinde 'sodyum benzoat' maddesinin bulunduğu belirtilen paket patladı. Toz maddenin etrafa yayılması ile birlikte işçiler rahatsızlandı.

Kargo firmasında çalışan işçiler nefes almakta zorlanınca dışarı çıkarılırken, 112 Acil'den yardım istendi. Çok sayıda ambulans sevk edilerek, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan işçiler tedavi altına alındı. 59 işçi Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Bölümü'nde (KBRN) alınırken, diğer hastaların etkilenmemesi için Acil Servis önlem amacıyla boşaltıldı.

 

KBRN bölümünde özel önlemler alınırken, işçilerin kimyasal maddeden arınmaları için yıkanmaları sağlanarak kıyafetler verildi. Tedavi altına alınan işçilerin kan örnekleri alındı. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Soner Şahin yıkama arındırılma yapıldığını, işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

KBRN Sorumlusu Acil Tıp Uzmanı Onur Karakayalı ise, "İlk olarak arındırılma işlemi yapıldı. Ardından hastalar gözlem altına alınarak semptomlar üzerinde tedavi yapıldı. Laboratuvar sonuçlarına göre de öğlene doğru taburcu yapmayı düşünüyoruz" dedi.

 


Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü görevlileri kargo firmasına gelerek incelemelerde bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı