KİMLİĞİNİZİ SAKIN KAYBETMEYİN

KİMLİĞİNİZİ SAKIN KAYBETMEYİN

9 yıldır kendisini aklamaya çalışıyor

AYDIN'ın Germencik İlçesi'nde, nüfus cüzdanını kaybeden şizofreni tedavisi gören 42 yaşındaki Harun Danış'ın başına gelmeyen kalmadı.

HASTANEDE KAYBETTİ

Ortaklar Mahallesi'nde, bir pastanede tezgahtarlık yapan Harun Danış, rahatsızlığının artması üzerine 2005 yılında tedavi için gittiği İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'nde nüfus cüzdanını kaybetti, ancak bununla ilgili bir tutanak tutturmadı. Daha sonra 'kayıp' nedeniyle kimliğini yeniden çıkartan Danış'a, 2007 yılında, Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nden yüzde 80 engelli raporu verildi. Engel oranı nedeniyle çalışamayacak durumda olan Danış, üç yıl önce malülen emekli oldu.

KARŞILIKSIZ ÇEK SUÇUNDAN YAKALAMA

Kimliğini kaybetmesinden üç yıl sonra karşılıksız çek suçundan hakkında yakalama kararı çıkartılan Danış, gözaltına alındı. Polis merkezinde, Danış'a ait kimlik bilgileriyle İzmir'de 'Vantem Temizlik Gıda Tarım ve Ziraat Limited' adı altında şirket kurulup, bankalardan kredi kullanıldığı, piyasaya karşılıksız çekler kesilerek dolandırıcılık yapıldığını öğrenen yakınları şoke oldu. Danış hakkında İzmir Vergi Dairesi ve SGK ile Telekom'a biriken borçları nedeniyle İzmir ve Aydın'da çok sayıda dava da açıldı. Her gün evlerine yeni bir dava tebligatı geldiğini belirten 62 yaşındaki Hasibe Danış, oğlunun 9 yıl önce kaybettiği nüfus cüzdanı nedeniyle başlarına gelmeyen kalmadığını söyledi.

DOLANDIRICILIKTAN DAVA AÇILDI

Yıllardır mahkemelerde uğraşmalarına rağmen halen daha oğlunun üzerine borçlar çıktığını ve dolandırıcılıktan dava açıldığını belirten Danış, "Oğlum şizofreni hastası, bu nedenle yüzde 80 engelli çalışamaz raporu var. Bu yüzden malulen emekli. Ne şirket yönetebilir ne de çek kesebilir. Gelen her borç evrakında 70 bin, 100 bin lira gibi rakamlar yazıyor. Bu bizi korkutuyor. Oğlumun kimlik bilgilerini kullanarak şirket kuran ve rakamını dahi tam olarak bilemediğimiz kadar borçlandıranların bir an önce yakalanıp, adalete teslim edilmesini istiyorum" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı