Kimler Akil Oluyor ?

Kimler Akil Oluyor ?

Sanatçılar anlatacak

Sanatçılar anlatacak

Âkil İnsanlar Komisyonu'nda sinema ve sanat dünyasının şöhretli isimleri de yer alacak. Hükümetin listesinde Kadir İnanır, Türkân Şoray, Hülya Avşar, Hülya Koçyiğit, Yılmaz Erdoğan, Lale Mansur yer alıyor.

03.04.2013 
 
 
 ‘Âkil İnsanlar Komisyonu’nda yer alacak isimler netleşmeye başladı. Hükümet kanadı her ne kadar ‘şöhretler karması’ olmayacak dese de listede renkli isimler bulunuyor. Komisyonun en dikkat çekici isimleri sinema ve sanat dünyasının şöhretleri olacak. ‘Âkil İnsanlar Komisyon’ listesinde ünlü sanatçılar Kadir İnanır, Türkân Şoray, Hülya Koçyiğit, Hülya Avşar, Yılmaz Erdoğan ve Lale Mansur da bulunuyor. Sezen Aksu ’nun kendisine iletilen öneriyi ‘magazinleşme’ kaygısıyla geri çevirdiği öğrenildi. 

Âkil İnsanlar Komisyonu, 7 coğrafi bölgede, 7’şer kişiden oluşacak. 49 kişilik liste büyük oranda belirlendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına telefonla aranarak teklif götürülen isimlerden çoğunun öneriyi kabul ettiği öğrenildi. Liste oluşumunda ‘temsil kabiliyeti ve toplumsal karşılık’ ilkeleri gözetildi. Toplumun farklı eğilimlerini yansıtan isimler olmasına özen gösterildi. Listede değişik meslek grupları kadar yaşam tarzları farklı isimlere de yer verildi. Türk, Kürt, Arap kökenlilerin yanı sıra başörtülü kadınlar ve gayrimüslüm isimler de listede. Radikal’e ulaşan bilgilere göre ‘Âkil İnsanlar Komisyonu’na girmesine kesin gözüyle bakılan diğer isimler şunlar: KONDA Başkanı Tarhan Erdem, Akademisyen Hüseyin Yayman, Gazeteci Avni Özgürel, Gazeteci Ali Bayramoğlu, Yazar Sibel Eraslan, Gazeteci Hilal Kaplan, Prof. Dr. Hayrettin Karaman, Prof. Dr. Mithat Sancar, Gazeteci Etyen Mahçupyan, SETA Direktörü Yılmaz Ensarioğlu, Yazar Oya Baydar, Prof. Deniz Ülke Arıboğan, Gazeteci Oral Çalışlar , Yazar Murat Belge, Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, Prof. Doğu Ergil, Gazeteci Ahmet Taşgetiren, Prof. Erol Göka, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ. 
 
Kamuoyuna anlatacaklar 
 
Başbakan Erdoğan, ‘Âkil İnsanlar Komisyonu’nda yer alan isimlerle yarın akşam bir araya gelecek. Komisyonun sekreteryasını Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı organize edecek. Komisyon üyelerinin masrafları bu kurum tarafından ödenecek. ‘Âkil İnsanlar’ sürecin kamuoyuna anlatılmasında rol alacak