Kimin koltuğu gidecek?

Kimin koltuğu gidecek?

Bakan Kılıç’ın, YURT-KUR Genel Müdürünü görevden almak istemesi ve yurtlardaki yemek ihaleleri krize yol açtı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın, Kredi Yurtlar Kurumu (YURT-KUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak’ı görevden almak istemesi krize yol açtı. Yeni Şafak Gazetesinin Bakan Kılıç’a ‘’Arıza Bakan’’manşeti ile yüklenmesinin altında da bu krizin olduğu öğrenildi.

Trabzon Of doğumlu olan Genel Müdür Hasan Albayrak, Yeni Şafak  yönetimi ve iktidara yakın bir isim olarak biliniyor. 1976’da Yurtkur’a memur olarak giren ve 27 yıl sonra Mart 2003’de Genel Müdür olan Albayrak, halen THY’nin bir yan kuruluşu ile TÜRKSAT’da, yönetim ve denetim kurulu üyeliği de yapıyor.

YEMEK İHALELERİ
Yeni Şafak ve Bakan Kılıç arasındaki kriz de, Genel Müdür Hasan Albayrak’ın görevden alınmak istenmesiyle doğdu. Krizde, Trabzonspor için yapılacak başkanlık seçimi ve YURT-KUR’a bağlı yüzlerce öğrenci yurdunun yemek ihalelerinin de, rol oynadığı öne sürülüyor.

İktidara yakın Yeni Şafak Gazetesi, manşetten ‘’Arıza Bakan’’ diyerek Kılıç’a yüklendi. Haberde Kılıç için"Külhanbeyi, Şovmen’’ gibi sıfatlar kullanılarak, ‘’Bürokratlara ve öğrencilere hakaret eden bakanın şova dönüşen tavırlarına tepki geldi. Bakan'ın hakaretine dayanamayan bürokratlardan hastanelik olanlar bile var’’ denildi.