KİM BU EKMELEDDİN İHSANOĞLU

KİM BU EKMELEDDİN İHSANOĞLU

Bir zamanlar dosttular...

Ekmeleddin İhsanoğlu, Mısır'da darbe yapan Sisi'ye karşı çıkmadığı için Başbakan Erdoğan'ın tepkisini çekmişti. Bekir Bozdağ, 'istifaya çağırmıştı. Son olarak da, Suriye’de de “Esad’lı geçiş” önermesi, Erdoğan'la ipleri koparmıştı.

İslam Konferansı Örgütü'nün 2005 ve 2014 yılları arasında 9 yıl boyunca genel sekreterliğini yapan Ekmeleddin İhsanoğlu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın arasındaki ipler Mısır'daki darbeyle koptu.

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın, Mısır'daki Sisi darbesini kınamamasına Başbakan Erdoğan çok kızdı. "İstafa et" çağrısı da dönemin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan geldi.

Bozdağ, İhsanoğlu'nun Mısır'daki katliamla ilgili tutumuna ilişkin "Böylesi zulüm, böylesi bir katliam karşısında adında İslam bulunan bir teşkilatın bu duruşunu içime sindiremediğimden böyle bir onursuzluğu kabul edemeyeceğimden ben istifa ediyorum, derdim, tavrımı öyle koyardım" dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun son olarak da, Cumhuriyet'ten Duygu Güvenç ile yaptığı röportaj'da "Suriye’de 'Esad’lı geçiş' önermesi, Erdoğan'la ipleri koparmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı