Kim Bu Çalık Holding

Kim Bu Çalık Holding

Bütün Teşvikler Çalık Holding'e


 
Kapitülasyonlar geri geldi...

Bütün Teşvikler Çalık Holding'e

 

BAŞBAKANIN DAMADININ YÖNETTİĞİ ÇALIK HOLDİNG HAKKINDA BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ ?


1-) Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en yüksek tutarlı (14,5 Katrilyon) teşvik,Başbakan'ın Damadının yönettiği Çalık Şirketine verilmiştir

2-) Rusya'yla yapılan uluslararası anlaşmalar milli çıkarlarımıza göre değil Çalık Şirketine para kazandırmak için yapılmıştır.


3-) Her yıl 16 ton altın çıkarılan Erzincan İliç altın madeni Başbakan'ın damadının yönettiği Çalık Şirketi'ne verilmiştir.

4-) Samsun-Adana-Ceyhan petrol boru hattı işi Başbakan'ın damadının yönettiği Çalık Şirketine verilmiştir.

5-) Samsun,Ordu,Çorum,Amasya,Sinop il ve ilçelerinde elektrik dağıtım şirketi (YEDAŞ) özelleştirmesi Başbakan'ın damadının yönettiği Çalık Şirketine verilmistir.Çalık bu Şirket üzerinden Hazine'yi dolandırmış ve nitelikli dolandırıcılıktan soruşturma başlatılmıştır.

6-) TOKİ'nin inşaat ihaleleri,Başbakan'ın damadının yönettiği Çalık Şirketine ait GAP İnşaat şirketine verilmiştir.

7-) Çiftçiye kredi veremeyen Ziraat Bankası esnafa kredi veremeyen Halk Bankası Çalık'a 1 Milyar Dolar düşük faizli kredi vermiştir.
 
8-) İzmir'de RES,Rize'de HES yapım işi Başbakan'ın damadın yönettiği çalık şirketine verilmiştir.

9-) Türk Telekom Başbakan'ın damadının yönettiği Çalık Şirketine ortak edilip Arnavutluk Telekom şirketi alınmıştır.

10-) Başbakan'ın damadının yönettiği Çalık şirketi Kuzey Irak'ta 1 Milyar Dolarlık enerji santralı yapım ihalesi almıştır.

 



SONUÇ;

 
1-) Siz "...Yeter artık çalmayın..."demediğiniz sürece bu yağma düzeni sürecek...Dün babanız,bugün siz,yarın cocuklarınız sömürülecek,
2-) Kazancınız yetmiyorsa,maaşlarınız düşükse,iş bulamıyorsanız ve birileri çok zengin oluyorsa geliriniz bunların cebinde demektir.
3-) Hırsızları savunanlar da,hırsızlar kadar günahkardır.

 
****EN ÖNEMLİSİ****

Satılan Telekom sizindi...
TEDAŞ sizindi..
BOTAŞ sizindi...
Madenler sizindi...
Siz bugün mülksüz yabancılarsınız...
Çünkü Vatanınız satıldı...
Siz uyurken Vatan toprakları yabancılara satıldı...
Bankalar yabancılara gitti...
Şirketleriniz yabancılara verildi...
Siz artık yabancısınız...
Sizler uyurken yabancılara olan borcunuz 360 Milyar Dolar daha arttı...
Lozan'da İsmet Paşa'nın geri adım atmadığı konu,kapitülasyonlar ve yabancıların elindeki şirketlerdi....

Kapitülasyonlar geri geldi...

 



STRATFOR: ERDOĞAN ÇALIK'IN TEMSİLCİSİ




 

Stratfor: Boru hattı pazarlıklarını Çalık adına bizzat Başbakan Erdoğan yürüttü.



Taraf gazetesinin yayınladığı haberde, Stratfor’un Rusya Enerji Bakanlığı’ndaki kaynağı: Boru hattı pazarlıklarını Çalık adına bizzat Başbakan Erdoğan yürüttüğüne dair yazışmalar olduğu bilgizsi verildi.

Stratfor’un ana gündem maddelerinden biri de enerji. Bu kapsamda, yeni petrol ve doğalgaz boru hattı projeleri ve başta nükleer santral ihaleleri olmak üzere enerji şirketlerinin her türlü anlaşmaları Stratfor analistlerinin radarında dikkatle izleniyor. 2010’un başlarında Samsun-Ceyhan boru hattı projesi ile ilgili Rusların caydığına dair çıkan çeşitli spekülasyonlar üzerine Stratfor’un Rusya uzmanı Lauren Goodrich, pazarlıklarda son durumla ilgili perde arkası bilgiler edinmek için Rus kaynaklara başvurmuş. Stratfor bu sayede dönemin Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in 2009 yazında Ankara temasları sırasında tarafların Samsun- Ceyhan boru hattı ve nükleerde işbirliği için el sıkışmasının ardından gelişmelerin seyrine hâkim olabilmiş. Goodrich’in Rusya Enerji Bakanlığı’ndan bir kaynağı Rusya ile pazarlıkları projenin Türk partneri Çalık grubunun değil, doğrudan hükümetin yürüttüğünü belirtmiş.


‘Erdoğan, Çalık’ı temsil ediyor’

Goodrich, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmelerde son derece aktif bir rol oynadığını anlatan kaynağının söylediklerini 4 Şubat 2010 tarihli bir yazışmada aynen şöyle aktarıyor: “Çalık grubuna gelince, pazarlıklarda yer almadılar ve şu ana kadar Samsun-Ceyhan boru hattı ile ilgili Rusya ile birebir bir görüşme yapmadılar. Bunun yerine, anlaşma için pazarlığı Erdoğan yaptı, gerçi Çalık ile Erdoğan birbirinden ayrı da denemez. Siyasi ortaklıkları, eski Sovyet devletleri ile anlaşmalara kadar uzanıyor. Çalık, birçok şirketine devlet bankalarının destek vermesini sağlayan Erdoğan ile ilişkisi nedeniyle büyük maddi destek elde etti. Çalık’ın Cumhurbaşkanı Gül ile de çok yakın bir ilişkisi var. Çalık mecbur kalmadıkça Rusya ile iş görüşmelerini bizzat yapmayı sevmiyor. Rusya da, özünde onu temsil eden Erdoğan ile iş yapmayı tercih ediyor. Şu ana kadar Samsun- Ceyhan boru hattı Çalık-Rusya arasında değil, Rusya ile Türkiye arasında bir anlaşma. Erdoğan’ın hattı işletmek için kendi tarafından kimi seçeceği bizi ilgilendirmiyor”. Yazışmada Ortadoğu ve Türkiye uzmanı Reva Bhalla, Goodrich’in paylaştığı bu bilgilere “Mantıklı. Çalık Erdoğan’ın projesi” diye karşılık veriyor. Rus kaynak ayrıca hatta Rus ve Kazak petrolünün taşınacağı, Türkmenlerin de projeye girmek istediği ve İtalyan petrol devi ENI’nin ortaklık için 4 milyar dolarlık teklif götürdüğünü belirtmiş.

Nükleer için ise Ciner devrede

Aynı kaynak Goodrich’le 13 Ocak 2010’da Rusya ile Türkiye arasında imzalan nükleer işbirliği anlaşması ile ilgili ayrıntıları da paylaşmış. Rus yetkili, anlaşmada yine Mersin Akkuyu santralı ihalesi için tek teklifi götüren konsorsiyumdaki aynı firmaların, Rus Inter RAO ve Atomstroyexport şirketleri ile Ciner Holding’e ait Park Teknik’in yer alacağını belirtmiş.

 

kaynak: http://www.sonkulis.com/gundem/stratfor-erdogan-calikin-temsilcisi-h2337.html