KİLİS'TE PATLAMA ÖLÜ VE YARALILAR VAR

KİLİS'TE PATLAMA ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Kilis'te bir ortaokulda sabah saatlerinde patlama meydana geldi

Kilis kent merkezindeki bir okulun bahçesinde bugün saat 09.30 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamada yaralanan okulda görevli bir kadın yaşamını yitirdi. Olayın ardından güvenlik birimleri patlamanın kaynağını en ince ayrıntısına kadar araştırmaya başladılar. Kilis Valiliği, patlamaya Suriye’den gelen roket mermisinin neden olduğunu açıkladı.

Patlamada yaralananlar olurken, olay yerine kurtarma ve sağlık ekipleri sevkedildi.

Patlama nedeniyle okulda ve okulun bahçesindeki bir araçta hasar meydana geldi.  

KİLİS VALİLİĞİ: 1 ÖLÜ, 1 YARALI VAR

Kilis Valiliği, Suriye’den gelen 3 roket mermisinden birisinin okula isabet etmesi sonucu bir kadın görevlinin öldüğünü, 1 öğrencinin yaralandığını açıkladı.

Açıklamada, şöyle denildi:
"18.01.2016 tarihinde saat: 09.30 sıralarında Suriye’den geldiği tahmin edilen 3 roket mermisinden 2’sinin boş araziye düştüğü, 1 roket mermisinin ise 4 okulun bulunduğu okullar bölgesindeki Nazlı Ömer Çetin İlkokuluna isabet ettiği anlaşılmıştır. Patlama sonucunda okulda görevli olan 1 bayan hizmetli hayatını kaybetmiş, diğer okuldaki 7’nci sınıfta okuyan bir kız öğrencimiz yaralı olarak Kilis Devlet Hastanesine kaldırılarak ameliyata alınmıştır. Olayda hayatını kaybeden personelimize Allahtan rahmet ve yaralı öğrencimize acil şifalar dileriz."

Bu arada, patlamaya neden olan mühimmat, uzman ekiplerce çıkarılarak incelenmek üzere emniyete götürüldü.      

TÜRKMEN TÜMENİ IŞİD İLE ÇARPIŞIYOR

Kilis’in karşısında Azez bulunuyor. Azez’de IŞİD ile Türkmenlerin oluşturduğu Sultan Murad Tümeni arasında bir süredir yoğun çatışmalar yaşanıyor. Geçen hafta da Suriye tarafından gelen havan mermileri Türkiye’de yerleşim merkezi olmayan yerlere düşmüştü. Bunun üzerine Türk topçu birliği Azez ve civarındaki IŞİD mevzilerini “Fırtına” olarak bilinen 40 kilometre menzile sahip obüslerle vurmuştu. Türkiye’nin topçu taarruzu sonrası bölgede 60 kadar IŞİD militanının öldüğü ileri sürülmüştü.

BİRDEN FAZLA MERMİ DÜŞTÜ!

NTV canlı yayınında konuşan Başkan Kara “Birden fazla mermi düştü. Birisi okula diğeri bahçesine düştü. Mermiler büyük ihtimalle Suriye tarafından geldi”dedi.

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı