Kılıçdaroğlu'undan Türban Yanıtı

Kılıçdaroğlu'undan Türban Yanıtı

KADIN GİYSİSİ ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYACAĞIZ

CHP Parti Meclisi'nde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'yi eleştirdi. Kadının bedeni ve giyimi üzerinden siyaset yapmayacaklarını açıkladıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Düne kadar kadının hem bedeni üzerinden hem giysisi üzerinden siyaset yaptılar, utanmadan Cumhuriyet Halk Partisi'ni suçladılar" dedi.
 
CHP'nin kadına seçme hakkını tanıyan parti olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Kadınların okumasını, toplumsal hayatta daha fazla yer almasını isteyen bir siyasi partiyiz. Artık hiç kimse türban üzerinden amduriyet edebiyatı yapamayacak. Hazırlıklarını onun üzerine yaptılar, saldıracağız diye bekliyorlardı" diye konuştu.
 
TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Muharrem İnce ve Şafak Pavey'i tebriki ettiğini ifade eden CHP Lideri özellikle Pavey'in konuşmasının etkili olduğunu söyledi ve "Tebrik etmeleri gerekirken saldırıyorlar" ifadelerini kullandı.
 
"İstanbul'da merdiven altı atölyelerde on binlerce türbanlı kadın çalışıyor, hiç birinin sosyal güvencesi yok" iddiasında bulunan Kılıçdaroğlu, "Siz hiç AK Parti'den birinin çıkıp da bu kadınların sosyal güvenceleriyle ilgili bir söz söylediğini duydunuz mu?" diye sordu.
 
"Bunların kafalarının arkasında gizli gündem var" diyen Kılıçdaroğlu, "Bunlar kadınları vitrinde kullandılar, çağ dışı bir anlayıştan gelenler çağdaşlaşamazlar" dedi.

CİNSİYET AYRIMCILIĞINDA LİDER ÜLKEYİZ
 
Dünya Ekonomik Forumu'nun 2013 yılı raporuna değinen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin cinsiyet ayrımcılığı açısından 136 ülke arasında 120'inci sırada, ekonomik katılım ve fırsat eşitliği açısından 127'inci sırada, iş gücüne katılım açısından ise 123'üncü sırada yer aldığını söyledi.
 
Doğum yapan kadına 2 yıl izin kullandırılmasının kadının işgücüne katılımını artırmayacağını savunan Kılıçdaroğlu, CHP'nin önerisini açıkladı. Kılıçdaroğlu, "Hangi kurum kadın çalıştırmak istiyorsa, sosyal güvenlik priminin yüzde 10-15'nini devlet öder" şeklinde konuştu.
 
Türkiye'nin demokrasi açığının gün geçtikçe büyüdüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, "Kazanımlar elimizden gidiyor. En fazla tutuklu gazeteci Türkiye'de; akademisyen, avukat, düşünür, Türkiye'de" ifadelerini kullandı.
 
Hükümetin yeni hapishaneler yapmasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Yeni modern hapishaneler yapacağız diyorlar. Diyarbakır'a gitti, 'size hapishane yapacağım' dedi oy aldı. Demek ki Diyarbakırlılar hapishane yapılmasından memnun. Biz iktidardaki bir partiye karşı mücadele vermiyoruz, bizim mücadelemiz AKP devletine karşı" dedi.