KILIÇDAROĞLU’NUN EKSİĞİ

 

 

Bizim memlekette herkes her konuda uzmandır. Şimdi seçimler yapıldı, araba yoldan çıktı ya; her köşede bir yol gösteren ahkâm kesiyor.

“CHP, kendini anlatamadı, adaylar düzgün saptanmadı, parti içi demokrasi işletilmedi, parti liberallere teslim edildi...”

Bence bu eleştirilerin hiçbirisi gerçekçi değil. Kaldı ki “dinime söven bari Müslüman olsa” diye bir özdeyişimiz de var. Kılıçdaroğlu eğer iktidar olmak istiyorsa; 

*Malı götürmeli: Daha dün, çocuklarının eğitim giderlerini bile eş dost yardımıyla karşılayabilenler dünyanın sayılı zenginleri arasına girdiğine göre, Kılıçdaroğlu’nun başı kel mi? O da, hiç olmazsa makul bir zamanda kaynağını açıklayamayacağı bir servete sahip olsun.

*Açılım yapmalı: Kıbrıs açılımı, Ermeni açılımı, Kürt açılımı, Alevi açılımı yapıldığına göre, kala kala bir tek Türk açılımı kaldı; onu da o yapsın.

*Obama ile görüşmeli: Artık Yahudi lobisinden mi, yoksa Pensilvanya’dan mı yardım alır bilemem. Ne yaparsa yapsın; Obama’nın karşısında kaykılarak oturup, selfieyi faceye koysun.

*Halka sürekli yalan söylemeli: Seçimlerde belirleyici olan aydınların oyları değil, çoğunlukta olan cahillerin oyları.

*Bize anladığımız dille hitabetmeli: Seçmenlerden önemli bir bölümünün kendisini “kedinin kılı” olarak tanımladığını unutmasın. 

Vatandaş işsizlikten yakınıyorsa; “Provokasyon yapma lan Haşhaşi. İşin vardı da ben mi elinden aldım!..” desin.

Açlıktan yakınıyorsa; “Ahenk yapma lan çatlak zurna, fayrap et de ense tıraşını görelim!.. desin.

Terörden yakınıyorsa, “Daha düne kadar aynı kabağa üflüyorduk; kaparoz fazla mı geldi vatan haini!..” desin.

Zamlardan yakınıyorsa, “Sen enginara bi danış da ondan sonra cavcav et. Kafayı da fazla sallama torbayı düşüreceksin paralel!..” desin.

Adaletsizlikten yakınıyorsa, ” Defteri kebirden okutma bizi kokoz pilakisi, ne oldu şimdi, bitin mi kanlandı!..” desin; bu arada vücut dilini de kullansın.

Bunları yapsın; ilk seçimlerde iktidar olmazsa dişimi kırayım.

Önceki ve Sonraki Yazılar