KILIÇDAROĞLU'NUN ADİL ÖKSÜZ AÇIKLAMASI ÇOK KONUŞULACAK

KILIÇDAROĞLU'NUN ADİL ÖKSÜZ AÇIKLAMASI ÇOK KONUŞULACAK

15 Temmuz başarısız darbe girişimine karışan yüksek rütbeli generaller bile yakalanmışken, planlayıcı olduğu ileri sürülen FETÖ'nün önemli ismi Adil Öksüz konusunda çok ciddi açıklama

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında Adil Öksüz hakkındaki iddialarını yineledi ve ekledi: Adil Öksüz öldürülebilir...

Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te katıldığı "Eğrisi Doğrusu" programında gazeteci Taha Akyol'un gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

AYRINTI VERMEK İSTEMEM

(Adil Öksüz) Bir duyum, ayrıntı vermek istemem. Yakalanıyor, içeridekilere ters kelepçe takılıyor, ona takılmıyor. Üç tutanak var, GPS aleti var.

Biri korumasa böyle olmaz. Arkasında güçlü bir örgüt var, yerli yabancı fark etmez. En büyük endişem de öldürülme ihtimali var.

HERKES YAKALANDI O NASIL KAÇABİLDİ

Darbe planlayıcısı konumunda bu kişi. Aletle ilgili bilgiler var ama açıklama şansı yok, veri yok çünkü. Bu aletleri kim getiriyor Türkiye'ye buna bakmak lazım."

1707118_13_1471264674v8ho3.jpg

SIRRA KADEM BASTI 

15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz, adeta sırra kadem bastı.

HALA ARANIYOR

16 Temmuz sabahı Ankara'daki Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda yakalanan ve getirildiği Ankara Batı Adliyesinden adli kontrol şartıyla salıverilen Öksüz'ün yakalanması için başlatılan çalışmalar, jandarma ve polis ekiplerince devam ediyor.

1707118_0_1471264673bde8c.jpg

İLGİNÇ AKRABALAR

Soruşturma kapsamında İstanbul Üsküdar'da Öksüz'ün saklanıp kaçmasına yardımcı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan gazeteci Erdal Şen ile örgütün Rusya imamı Ali Sami Yıldırım 9 Ağustos'ta tutuklandı.1707118_4_1471264674wmosj.jpg

Erdal Şen'in Öksüz'ün bacanağı, Ali Sami Yıldırım'ın ise kayınbiraderi olduğu belirlendi. Erdal Şen aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Keçiören'de oturduğu apartmandan komşusu çıktı.

1707118_11_147126467472nsy.jpg

ADİL ÖKSÜZ KİMDİR?

Adil Öksüz, 1967 yılında doğmuştur. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1991 yılında mezun oldu. 1996 yılında Temel İslam Bilimleri alanında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yüksek lisansını tamamladı. 2003 yılında aynı üniversitenin aynı bölümünde doktorasını yaptı.

 

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Tefsir Anabilim Dalı Temel İslam Bilimleri üzerinde çalışmalarına devam etti ve İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktaydı.
Adil Öksüz’ün “Yeni Ümit” dergisinde yazıları yayınlanmakta idi.

Kaynak:Haber Kaynağı