Kılıçdaroğlu'ndan yeni belge açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan yeni belge açıklaması

CHP Lideri

Salı günü yapılan CHP Gurup toplantısında canlı yayında Erdoğan'ın yakınlarına ait yurt dışına para transferi dekontları açıklayan Kılıçdaroğlu'ndan yeni belgeler sinyali geldi. CHP Lideri Parti Meclisi toplantısında bu konuda yeni üyelere bilgiler verdi.

MAN ADASI BOMBASI

CHP’de 2017 yılının son PM toplantısı Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında yapıldı. Basına kapalı olarak yapılan toplantıda, kurultay süreci ile Kılıçdaroğlu’nun haftalık grup toplantısında açıkladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınlarının Man Adası’ndaki bir şirkete para transferlerine ilişkin belgeler tartışıldı. Hürriyet'in haberine göre, Kılıçdaroğlu, toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede elindeki belgelerin hepsinin gerçek olduğunu belirterek, Erdoğan’ın açıklamalarına ilişkin, “Para geldiğini kabul ediyor. Bu daha vahim” ifadesini kullandığı öğrenildi. 

GELMESİ DAHA VAHİM

Elinde başka belgeler de bulunduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu’nun, önümüzdeki günlerde bu konunun daha çok tartışılacağını ifade ederek, “Para Türkiye’den dışarı gidiyorsa etik ve ahlaki değil ama gelmesi daha vahim. Bu durumda ya kara para aklamak, ya da daha az vergi ödeme söz konusudur. Bu kötü bir sonuç doğurur. Kara para aklama varsa evrensel hukukun alanına girer” şeklinde konuştuğu belirtildi. 

İŞTE TARİHİ AÇIKLAMA

cats-030.jpg

 

İlgili Haberler