KILIÇDAROĞLU'NDAN UYARI

KILIÇDAROĞLU'NDAN UYARI

Cezayı kişiler tayin edemez. Mahkemeler tayin eder. Bütün tarih böyledir. Padişah bile cezayı tayin edemez. Cumhurbaşkanı başbakan, cezayı tayin edemez.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında darbe girişimine ilişkin yaptığı açıklamada, "Hangi gerekçe ile siz darbe girişiminde bulunuyorsunuz. Bir sorun varsa Parlamento'da çözülebilir. Sokağa çıkan vatandaşlarıma sağduyulu hareket etmelerini, taşkınlık yapmamalarını özellikle istirham ediyorum. Birileri provokasyon yapabilir. Orduya biz Peygamber ocağı diyoruz Bir grup cuntacı orada var diye hedef tahtasına koymak doğru değil. Özellikle ülkeyi yönetenlerin sağduyulu olması lazım" dedi.

GECEYİ ANLATTI

Kılıçdaroğlu 15 Temmuz darbe girişiminin yapıldığı gecede yaşadıklarını anlatarak şu ifadeleri kullandı: "Hangi gerekçe ile siz darbe girişiminde bulunuyorsunuz. Bir sorun varsa Parlamento'da çözülebilir.

TALİMAT VERİLMİŞ DIŞARI ÇIKMIŞLAR. SİZ ERİ VE ERBAŞI LİNÇ EDEMEZSİNİZ. ÖLDÜREMEZSİNİZ

Askerlik yapan şunu çok iyi bilir. Komutan talimat verir, itiraz edemez gereğini yaparsınız. Talimat verilmiş dışarı çıkmışlar. Siz eri ve erbaşı linç edemezsiniz. Öldüremezsiniz. Ne günahı var onların, çocukların. O çocuklarımızı biz ellerine kına yakarak askere gönderdik biz. Anneleri hangi şeylerle gönderdiler.

RÜTBELİLERİ BIRAKIP GARİBAN ASKERİ LİNÇ EDİYORSUN

Rütbelileri bırakıp gariban askeri linç ediyorsun. Darbecilerden ne farkı onların. Böyle bir şey olamaz yazık günah. Arkadaşlarıma talimat verdim kesinlikle bu aileleri bulun sahip çıkın diye. Sayın Başbakandan da istirham ettim.

LİNÇ GİRİŞİMİNE KATILANLARA KESİNLİKLE İZİN VERMEYİN. YAKALAYIN ADALETİN ÖNÜNE ÇIKARIN

Linç girişimine katılanlara kesinlikle izin vermeyin. Yakalayın onları da adaletin önüne çıkarın diye. ordu düşmanlığından da kaçınmamamız lazım.

ORDUYA PEYGAMBER OCAĞI DİYORUZ BİR GRUP CUNTACI VAR DİYE HEDEF TAHTASINA KOYMAK YANLIŞ

Orduya biz Peygamber ocağı diyoruz. Bir grup cuntacı orada var diye bütün bir orduyu hedef tahtasına koymak doğru değil. Güçlü ordu önemli sahip çıkacağız. Polisimize de sahip çıkacağız. Demokrasi mücadelesi verdiler.

ÖZELLİKLE ÜLKEYİ YÖNETENLERİN SAĞDUYULU OLMASI LAZIM. KIŞKIRTICI BEYANLARDAN KAÇINILMALI

Özellikle ülkeyi yönetenlerin sağduyulu olması lazım. Kışkırtıcı beyanlardan kaçınılması lazım.

DEMOKRASİ İÇİNDE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇİNDE KALARAK KARARLAR ALMALIYIZ. DİKKATLİ ALMALIYIZ

Birisi kalkıp diyor ki "vatandaşa silah vereceğiz." Olur mu böyle bir şey. biz kendi ülkemizin güvenliğini sağlayamıyor muyuz? Bizim polisimiz, askerimiz yok mu? Demokrasi içinde hukukun üstünlüğü içinde kalarak kararlar almalıyız. Dikkatli almalıyız.

HUKUKUN DIŞINA ÇIKTIĞIMIZDA, "SİZİN DARBECİLERDEN NE FARKINIZ VAR?" SORUSU SORULUR

Hukuk içinde kalarak sorunları çözersek Türkiye'nin dünyadaki itibarı artmış olur. Hukukun dışına çıktığımız zaman şu soruya muhatap kalırız; sizin darbecilerden ne farkınız var? Onlar da siz de yasa dışı işlem yapıyorsunuz denilir.

CUMHURBAŞKANI BAŞBAKAN, CEZAYI TAYİN EDEMEZ

Cezayı kişiler tayin edemez. Mahkemeler tayin eder. Bütün tarih böyledir. Padişah bile cezayı tayin edemez. Cumhurbaşkanı başbakan, cezayı tayin edemez.

PROVOKATİF EYLEMLERDEN ÖZENLE KAÇINILMASI GEREKİYOR

Sokağa çıkan vatandaşlarıma sağduyulu hareket etmelerini, taşkınlık yapmamalarını özellikle istirham ediyorum.

Bütün partiler darbeye karşı ortak tavır sergilediğine göre, provokatif eylemlerden özenle kaçınılması gerekiyor. Birileri Provokasyon yapabilir. Sayın başbakana da söyledim. Geçenlerde bir video izledim.

Elinde silah birisi, şunları, şunları öldüreceğiz diye yola çıkıyor. Bu bir provokasyon. Evet dedim bu bir provokasyon.

Ama sizin göreviniz o provokasyon yapan adamı da yakalayıp adaletin önüne çıkarmaktır. Çünkü o yarın çok daha büyük felaketlere yol açabilir.

Bütün siyasi partilerin özeleştiri yapması gerekir. Ne oldu da Türkiye bu noktaya adım adım geldi? yanlışlar ve yanlışlardaki ısrar neydi? Samimi bir özeleştiri yapmamız lazım."

Kaynak:Haber Kaynağı