KILIÇDAROĞLU'NDAN SALDIRI AÇIKLAMASI

KILIÇDAROĞLU'NDAN SALDIRI AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kendisine yapılan yumruklu saldırı sonrası...

BİRİSİ YUMRUK ATTI DİYE ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kendisine yapılan yumruklu saldırıya ilişkin Kılıçdaroğlu, "Demokrasi yolu engellerle doludur. Bu Cumhuriyet Halk Partisi liderine yapılan ilk saldırı değildir. Rahmetli İsmet İnönü'ye taş atıldı. Saldırı yapıldı. Ama bir tek hedefimiz var. Bu ülkeye sağlıklı bir demokrasiyi ya getireceğiz ya getireceğiz. Herkesi sükûnete davet ediyorum. Baskılar şiddet bizi engelleyemez. Biz hiç kimsenin önünde diz çökmeyen bir gelenekten geliyoruz. Yedi düvele karşı mücadele etmiş bir gelenekten geliyoruz. Öyle birisi yumruk attı diye asla geri adım atmayacağız. İnançlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

"BÜTÜN YURTTAŞLARIMA YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM"


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. 30 Mart yerel seçimlerinde çalıştıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Öncelikle ben yerel seçimler dolayısıyla üç kesime teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Birincisi sandığa gidip bir demokrasi şöleni içinde oy kullanan bütün yurttaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Yüksek bir katılım oldu. CHP'ye oy versin vermesin, oy kullanan bütün yurttaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum" dedi.


"BİNE YAKIN GENÇ CHP GENEL MERKEZİ'NE GELDİ"


Yerel seçimde çalışan gençlere de teşekkür eden Kılıçdaroğlu, "Ankara seçimlerinden sonra biliyorsunuz bir şaibe algısı çok net şekilde toplumun gündemindeydi. Bine yakın genç CHP Genel Merkezi'ne geldi. Ve aynı zamanda bu seçimlerde ilk kez iki buçuk milyon gencin oy kullanma hakkı oldu. Onlar bizim umudumuz geleceğimizdi. Onları her zaman kucakladık. Bine yakın genci CHP genel merkezinde görünce gururlandım. Onların hiçbirisi CHP üyesi değildi. Ama beklentileri vardı. O beklentileri asla boşa çıkarmamak gibi bir görevimiz var. İkinci teşekkürüm gönüllü çalışan bu gençlere. Üçüncü teşekkürüm kadınlara. Olağanüstü çaba harcadılar. Arzu ettikleri ölçüde olmasa bile her birisi birer demokrasi savunucu olarak meydanlardaydı. Onlara gerçekten yürekten teşekkür ediyorum. çünkü onlar, olası bir baskı yönetiminin kendilerine daha ağır bir fatura çıkaracaklarının bilincindeydiler" diye konuştu.


"BU KADINA EN SAMİMİ TEŞEKKÜRLERİMİ GÖNDERİYORUM"


Bingöl'de AK Parti'den 1'inci sıradan Belediye Meclis üyeliğine seçilen mali müşavir Nurten Ertuğrul'un istifasına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Bu vesileyle, bugün gazetelerde yer alan bir kadın haberi var. Bingöl'de'den seçilen belediye meclis üyesi bir kadın başkan yardımcısı olmak ister. Onu reddederler ve onu vermezler. Bu kadının söylediği şu cümleler önemli "Gece gündüz 24 saat kapı kapı dolaşıp çalışma yapacağız. Sonra bize dinen bizim çalışamayacağımız söylenecek" Bu kadına en samimi teşekkürlerimi gönderiyorum. Kadın çalışıyor mu çalışmıyor mu gitsinler Karadeniz'e baksınlar, kırsal kesime baksınlar. Oralarda kadın çalışacakta, makam mevki olunca mı kadına kapatılacak?" diyerek eleştirdi.


"DEVLETLE MÜCADELE EDEN BİR SEÇİM GERÇEKLEŞTİRDİK"


Kılıçdaroğlu, "Bu seçimler, hepimizin bildiği çağdaş demokrasilerde olması gereken seçimlerden farklıydı. Oralarda iktidar mücadelesi yapılırdı biz devletle mücadele eden bir seçim gerçekleştirdik. Başbakanın, valileri kaymakamları polisi bütün bunların tamamı bir blok oluşturmuştu. Karşısında da muhalefet vardı. O nedenle bu mücadeleyi sağlıklı işleyen demokrasideki mücadeleden farklı yerde konumlandırmamız gerekiyor. Anadolu Ajansı'nın Genel Müdürü bile iktidar partisine servis yapıyor. Onun bilgi vermesi gereken kitle Türkiye Cumhuriyeti'nin yurttaşları. Ama belli bir siyasal bir partiye vermeyi görev edinen bir kişi" ifadelerine yer verdi.


"ŞERO'NUN TRAFOYA GİRMEDİĞİNİ ÖĞRENDİK"


Yerel seçimler sırasında bir çok ildeki elektrik kesintilerini eleştiren Kılıçdaroğlu, espirili bir dille ile Meclis'in kedisi olan Şero isimli kedinin trafoya girmediğini söyleyerek, "Bu seçimin bir diğer özelliği, en şaibeli seçim olmasıdır. Üzülerek söylüyoruz. Yıllar ilerledi, daha sağlıklı demokrasiyi oluşturmak yerine, hepimiz tanık olduk. Daha şaibeli bir süreç içinde demokrasimiz sokuldu. 44 ilde elektrikler kesildi. Kediden söz ediyorlar. Kedi trafoya girmiş. Doğrusunu isterseniz arkadaşlara dedim Şero yerinde mi diye. Şero'nun trafoya girmediğini öğrendik. Ama kediyi aramak istiyorsanız bakanlar kurulu sıralarına bakmak lazım. Kediler orada aslında. Bir başka demokraside olgunluk işareti şudur. Seçimler yargı gözetiminde yapılır hükümet gözetiminde değil. Bakanların gidip seçim kurullarına manevi baskı kurmaları tipik örneklerden birisidir" açıklamasında bulundu.


"SEÇİMLERDE BEKLENTİLERİMİZ DAHA YÜKSEKTİ"


Yerel seçim sonuçlarının beklentilerini karşılamadığını söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Bu seçimler beklentilerimizi karşıladı mı? Halka her ortamda doğruyu söyleyeceğim dedik. Hayır, açık yüreklilikle. Bizim beklentilerimiz daha yüksekti. İki milyon oyumuz arttı. Bu bizi tatmin etmiyor. Halkın beklentileri de yüksek, bizim de. Gençlerin de aydınların da beklentileri yüksek. Biz o nedenle oy artışımıza sevinemedik. Hedefimiz neydi? En azından beklentilerimizi gerçekleştirmek. Bunu sağlayamadık. Bizim şikayet etme gibi bir lüksümüz yok. Faturayı halka çıkarmak gibi bir lüksümüz yok. Dönüp kendimize bakacağız. neden beklentilerimizi gerçekleştiremedik. Bunun için hep beraber çalışacağız. Demek ki bir yerlerde eksiklik var. Bunun için çalışacağız. Roma bir günde inşaa edilmedi."

 

KILIÇDAROĞLUN'DAN SALDIRI AÇIKLAMASI

KILIÇDAROĞLUN'DAN SALDIRI AÇIKLAMASI

Kaynak:Haber Kaynağı